08 Май 2021събота01:05 ч.

Красимир Коев

Тройно по-голям износ на вино

/ брой: 74

автор:Дума

visibility 805

Гроздето у нас през 2020 г. е прибрано на конкурентни цени с Франция и Германия. Това обяви инж. Красимир Коев, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по лозата и виното, пред "Блумбърг тв България". Колкото и странно да звучи на пръв поглед, причините за добрата година са именно ограниченията, наложени заради КОВИД-19. По думите на браншовия представител благодарение на това българските винопроизводители са успели да реализират своите продукции въпреки пандемичната обстановка. Това доведе до тройно по-голям износ за местно производство, твърди инж. Коев.

"По време на първия локдаун се получи така, че първите страни, които затвориха, бяха Франция, Испания и Италия - точно лидерите във винопроизводството. Пазарът на вино не прибегна до закупуването на производство от тези страни, от които традиционно се правеше в годините назад. Насочиха се големи партиди вино от България към търговските обекти", обясни Коев. Заради невъзможност да пласират продукцията си френските и немските винопроизводители са ползвали мярката "Кризисно дестилиране на вино"."Виното се дестилира, за да може впоследствие да се използва в производство на дезинфектанти. Нашите винопроизводители отхвърлиха мярката и успяха да реализат количествата вино, без да залежава", обясни браншовикът. Възможността да се пътува навън е ограничена, а това води до засилване на вътрешния туризъм, от което печели виненият туризъм.

Губим милиони от липсата на руски туристи

автор:Дума

visibility 359

/ брой: 86

Фалшиви Великденски промоции

автор:Дума

visibility 284

/ брой: 86

Пандемията намали желанието за бизнес

автор:Дума

visibility 200

/ брой: 86

Декларирането на доходи ни е отнело под 10 минути

автор:Дума

visibility 186

/ брой: 86

Русия и олигарсите заплашвали Украйна

автор:Дума

visibility 481

/ брой: 86

В ЕС обмислят сили за бързо реагиране

автор:Дума

visibility 272

/ брой: 86

Коронавирусът убива по 4000 на ден в Индия

автор:Дума

visibility 210

/ брой: 86

Да помним цената на мира!

visibility 416

/ брой: 86

Внимание: Опасен труд!

автор:Ева Костова

visibility 306

/ брой: 86

Датата

автор:Дума

visibility 226

/ брой: 86

Баня, СПА и провалени финали

автор:Деси Велева

visibility 865

/ брой: 85

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ