23 Септември 2021четвъртък11:50 ч.

Три милиарда долара

/ брой: 177

автор:Велиана Христова

visibility 622

САЩ ще "поддържат демокрацията" с нова програма за Източна Европа, включително за България. От президента Байдън се иска да отпусне за целта 2,8 милиарда долара, а парите ще получат неправителствени организации, граждански структури и медии, които ще противодействат в частност на "злонамереното влияние на Кремъл". Казано простичко: плащаме ви, за да удряме по Русия с вашите ръце. 

Представата на янките за "демокрацията", която трябва да завладее света, е бой по Русия и ликвидация на лявото. Методите, с които се постигат тези цели, нобелистът Джоузеф Стиглиц описа преди 6-7 години - в Европа се подкупват видни политици, особено леви, които да водят обществото в желаната от САЩ посока. По този начин автентичността на повечето от левите сили в Европа в последните години вече бе ликвидирана. Ред е на Източна Европа, което се потвърждава и от активността на антируската инициатива "Три морета".

Очевидно, Източна Европа вече е на особен прицел. Случайно ли у нас антропологични индивиди тип Соломон Паси постоянно повдигат искане по Черноморието ни да има американски военни бази? А особено се усложнява ситуацията от обтегнатите в момента отношения на Турция със САЩ и сближаването й с Русия. Неотдавна Стиглиц написа, че Източна Европа "е моделът една държава да се колонизира, като се подкупи елитът й. Това е съюз на елита с империята, за да се издоят поданиците". В момента ЕС е точно това. И още: "Западът подкупва местния елит чрез еврофондовете, елитът превръща членството в ЕС в абсолютна религия, включително с репресии срещу този, който е против. А вкараната страна се изсмуква чрез изкупуване на местни монополи, търговски вериги, неизгодни договори с дълъг период, които не могат да се сменят при смяна на властта. Чрез по-високи заплати Западът прибира най-добрите специалисти на Изтока и така разширява изоставането". 

САЩ вече наложиха на Европа антируската си политика и практика, Брюксел като послушен пудел громи Русия и работи всъщност срещу икономическите интереси на европейските страни. А интересите на народ като българския какво значение имат? Три милиарда долара са това, ей!

 

 

 

Над 82 млрд. лв. прахосала администрацията за 23 г.

автор:Дума

visibility 257

/ брой: 182

Цигарите и алкохолът - с нови бандероли от януари

автор:Дума

visibility 198

/ брой: 182

Правителството изтегли още 300 млн. лв. заем

автор:Дума

visibility 215

/ брой: 182

Ще мислят как да подпомогнат авиопревозвачите

автор:Дума

visibility 175

/ брой: 182

Словакия осъди прокурор, разследващ корупцията

автор:Дума

visibility 205

/ брой: 182

Европейците не желаят Студена война срещу Китай и Русия

автор:Дума

visibility 254

/ брой: 182

Радев призова за реформа на ООН

автор:Дума

visibility 206

/ брой: 182

Виена затяга мерките срещу КОВИД-19

автор:Дума

visibility 183

/ брой: 182

Момчето си отива

автор:Деси Велева

visibility 354

/ брой: 182

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ