16 Януари 2022неделя12:41 ч.

ново:

Отнет е достъпът до класифицирана информация на Цацаров *** Министър Гьоков: Над 75 000 души ще запазят работата си по мярката 60/40 през януари и февруари *** Управляващите поискаха оставката на Иван Гешев с декларация в парламента *** Австралийското правителство отправи искане за арест на Джокович Отнет е достъпът до класифицирана информация на Цацаров *** Министър Гьоков: Над 75 000 души ще запазят работата си по мярката 60/40 през януари и февруари *** Управляващите поискаха оставката на Иван Гешев с декларация в парламента *** Австралийското правителство отправи искане за арест на Джокович

Палитра

Три дами на четката представят "Споделени картини"

/ брой: 195

автор:Дума

visibility 543

Три от големите дами в българската живопис - Снежана Фурнаджиева, Кирила Георгиева и Нели Ценова, откриха изложба в пловдивската галерия "SPS". С експозицията "Споделени картини", която обединява атрактивните творци, се поставя силно начало на сезона. 

В картините на Кирила Георгиева има препратки от минало към настояще, смесване на радост и тъга, мистика и философия. Тя рисува нещата от живота, които я вълнуват. Вярата присъства силно в творбите й - изобразява божествени храмове, прекрасни ангели, които се реят над нас.  

Нели Ценова е от авторите, разпознаваеми с брилянтния си почерк. Тя казва: "за да бъде истинска една картина, трябва да бъде фантазна". Нели пречупва нещата от реалността през своя мироглед и светоусещане и така творбите й добиват невероятна мистика. Разказва и за живота, и за любовта, и за отношенията между хората. На пръв поглед изпъква нейният невероятно красив рисунък, но когато се вгледаш, откриваш философския замисъл. 

Снежана Фурнаджиева обича да рисува в една тоналност - от тюркоазено синьо до ултрамарина. Но в последните си картини тя вмъква топло червено, землисто кафяво, което придава топлина, излъчване и въздействие. Прекрасните женски образи Снежана е разположила на фона на Стария Пловдив. Когато застанеш пред картината, като че чуваш потракването на токчетата на тези елегантни дами. Фурнаджиева рисува с толкова любов и чувство Стария град, защото дълги години - 18 е живяла далеч от родината и именно той е бил духовната й връзка с България. 

Чужда сметка

автор:Аида Паникян

visibility 473

/ брой: 9

Проф. Греди Асса: Изкуството дава доброта и смисъл

автор:Дума

visibility 551

/ брой: 9

Шипченските камбани

автор:Димитър Копривленски

visibility 558

/ брой: 9

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ