05 Август 2020сряда22:03 ч.

Продължава ремонтът по разширението на Южната дъга на Околовръстния път на София. По план реконструкцията ще приключи в началото на септември

Трети опит за ремонт на трасето на трамвай N5 за 40 млн. лева

/ брой: 118

автор:Деси Велева

visibility 112

Столичната община ще направи трети опит да намери изпълнител за реконструкция на трамвайното трасе, по което се движи Петицата. Кметството обяви трети търг по проект за ремонт на релсовия път по бул. "Цар Борис III" от трамвайното ухо "Княжево" до това при Съдебната палата, без да се включват участъците на пл. "Руски паметник" и кръстовището на бул. "Цар Борис III" и бул. "Гоце Делчев". Обновлението е част от големия проект "Интегриран столичен градски транспорт - фаза 2" по програма "Региони в растеж" 2014-2020 и е на стойност малко над 40 млн. лева без ДДС. 

Първите два опита на общината да намери изпълнител претърпяха провал. През 2017 г. в  конкурса се включиха 7 фирми, но той бе прекратен заради несъответствие между проектната документация и количествената сметка. Преди две години бе обявен нов, който бе спечелен от обединение "Инфра груп 2018", в което влизаше  "Джи Пи Груп". На по-късен етап обаче фирмата се отказа. 

В началото на годината общината обяви, че е завършило препроектиране на трасето и се предвижда да бъде обновена и отсечката от "Руски паметник" до пл. "Македония", като трамваят ще се движи през красив линеен парк. Обещанията за скоростен трамвай по трасето датират още от времето на предишния главен архитект Петър Диков, но досега не е свършено нищо.

Финансист: Трупането на нов дълг е неизбежно

автор:Дума

visibility 296

/ брой: 148

Властта се сети за агросектора

автор:Дума

visibility 213

/ брой: 148

Производството на ток намаля с над 8 на сто

автор:Дума

visibility 200

/ брой: 148

Туроператорите остават в протестна готовност

автор:Дума

visibility 140

/ брой: 148

140 полицаи са ранени при безредиците в Портланд

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 149

Кайро спря преговорите за етиопската ВЕЦ

автор:Дума

visibility 4

/ брой: 149

Албанска партия готова на коалиция със Заев

автор:Дума

visibility 7

/ брой: 149

Кратки новини

автор:Дума

visibility 7

/ брой: 149

Конференцията на крадците

автор:Христо Георгиев

visibility 36

/ брой: 149

Вдъхновителят на българската идея

автор:Дума

visibility 31

/ брой: 149

Как да излекуваме политическата система

автор:Дума

visibility 47

/ брой: 149

Датата

автор:Дума

visibility 29

/ брой: 149

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ