19 Септември 2021неделя12:02 ч.

Транспортният министър недоволен от концесионера на летище София

/ брой: 145

автор:Дума

visibility 346

Служебният министър на транспорта Георги Тодоров не е доволен от концесионера на летище София, който все още не е направил никакви подобрения. Пред БНР Тодоров заяви, че хората очакват бързи и видими промени, които да подобрят обслужването на пътниците. Министърът каза, че е направил проверка на летище София и е открил, че "нищо не се е променило към днешна дата". Той обърна внимание, че въпреки липсата на сериозен трафик, обслужването на пътниците се извършва бавно, няма нови удобства за пътниците, които изчакват полета си, а хигиената не е на достатъчно високо равнище. Санитарните помещения просто не искам да ги коментирам, каза министърът. Тодоров припомни, че скоро ще изтекат първите 100 дни от ефективната дата на концесията, и съобщи, че ще бъдат наложени предвидените по договор санкции.
Консорциумът "Соф Кънект", в който влизат фондът "Меридиам" и строителят "Щрабаг" с 1%, подписа договор за 35-годишна концесия на летището преди година. Изборът на победителя не беше приет единодушно поради факта, че това беше единственият кандидат, в чиято структура няма летищен оператор. Процедурата по избора беше обжалвана от всички останали участници и реално управлението на летището беше поето преди малко повече от три месеца. В началото на април опозицията в парламента изрази несъгласие с решението на правителството да отложи с 10 години плащането на такси от страна на концесионера. Като мотиви бяха посочени КОВИД кризата и икономическите затруднения на летищните оператори и авиобизнеса. Позицията на тогавашния министър на транспорта Росен Желязков беше, че държавата не се ощетява, като ще получи дължимите общо 245 млн. евро на по-късен етап.

Петков и Василев: Няма да вдигаме данъци, ще ги събираме

автор:Дума

visibility 10

Валежи в неделя

автор:Дума

visibility 127

Стефан Янев се срещна с пътните строители

автор:Дума

visibility 315

Задава се риск за бюджет 2022

автор:Дума

visibility 666

/ брой: 179

НАП проверява спортния тотализатор

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 179

Отново сме страна от „жълта зона” за Румъния

автор:Дума

visibility 112

Само момчета ще учат в гимназиите в Афганистан

автор:Дума

visibility 236

САЩ спретнаха англосаксонски военен пакт в Азия

автор:Дума

visibility 579

/ брой: 179

Курц: Пандемията за ваксинираните свърши

автор:Дума

visibility 494

/ брой: 179

Страховете ни

автор:Георги Георгиев

visibility 1378

/ брой: 179

Не е яко да си вандал

автор:Велиана Христова

visibility 608

/ брой: 179

Президентската прокаженост на ГЕРБ

автор:Юри Михалков

visibility 930

/ брой: 179

Инфлацията ще ни помете безпощадно!

visibility 677

/ брой: 179

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ