09 Април 2020четвъртък05:31 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Тръгнаха проверки на рибните магазини

Дни преди Никулден ветеринарите предупреждават потребителите от нерегламентирани обекти

/ брой: 276

автор:Дума

visibility 166

Ветеринарната служба започна масови проверки за спазване на изискванията за продажба на риба преди Никулден и предупреди хората да не купуват от нерегламентирани обекти. Генералният директор на Националната ветеринарномедицинска служба (НВМС) Йордан Войнов е наредил проверките да обхванат обекти с временни разрешителни за продажба, специализираните магазини, рибните щандове в търговските вериги и в супермаркетите, магазините, складовете и борситe. На проверка подлежат разрешителните за продажба, документите за произход и срока на годност, етикетирането, начинът на съхранение и предлагане, съобщиха от НВМС.
Рибата, която се продава в обекти с временни разрешителни за продажба, трябва да се съхранява в касетки с лед, като разтопеният лед не трябва да остава в контакт с продуктите. Рибата може да се съхранява не повече от два дни при температура от около 0 градуса.
Според Закона за храните санкцията за продажба на риба без необходимите разрешителни за постоянен или временен обект е от 1500 до 2000 лв. за първо нарушение. Липсата на документи за произход се санкционира по Закона за ветеринарномедицинската дейност с глоба между 100 и 3000 лв. в зависимост от това дали нарушителят е физическо или юридическо лице и дали изискванията са нарушавани системно. За продажба на продукти от животински произход с изтекъл срок на годност санкцията може да достигне и до 5000 лв.

Борисов разпореди Мавродиев да бъде уволнен от ББР

автор:Дума

visibility 234

/ брой: 68

Има достатъчно агнешко за Великден

автор:Дума

visibility 148

/ брой: 68

Трезорите предлагат кредитна ваканция до 6 месеца

автор:Дума

visibility 122

/ брой: 68

Из архивите на ЦРУ за България

автор:Христо Георгиев

visibility 296

/ брой: 68

Изповед на лошия закон

автор:Владимир Георгиев

visibility 105

/ брой: 68

Датата

автор:Дума

visibility 90

/ брой: 68

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ