17 Февруари 2019неделя10:45 ч.

Тръгна сайт за ученическа журналистика

/ брой: 27

автор:Павлета Давидова

visibility 374

Двуезична платформа, в която ще бъдат публикувани журналистически материали от ученици между 8 и 12 клас, вече има в онлайн пространството. Инициативата за sCOOL Media идва от Асоциацията на европейските журналисти в България (АЕЖ). Новата медия си е поставила за цел да предостави национална видимост на най-добрите материали, създадени от ученици, така че младите журналисти от цяла България да могат да влязат във връзка помежду си и да достигнат национална аудитория, обясни Иван Радев от АЕЖ.

Организаторите уточняват, че авторските материали ще бъдат разглеждани от опитен редакторски екип, ще има и обратна връзка с учениците. Всеки месец ще бъдат избирани автор и материал на месеца, а в края на учебната година ще бъдат отличени най-добрите млади журналисти. Наградите за участниците са осигурени от издателство "Сиела". Голямата награда ще бъде летен лагер с вдъхновяващи лектори от САЩ и България, който ще се състои през юли.

Платформата е част от проекта "Медийна грамотност в класната стая", за който ДУМА вече писа, и е свързан с инициативите на Коалиция за медийна грамотност в образованието, част от която е АЕЖ.

БСП поиска анкетна комисия за гафовете с е-винетките

автор:Дума

visibility 269

Харчим най-много за храна, жилище и данъци

автор:Дума

visibility 302

/ брой: 32

Срокът за касовите апарати остава засега

автор:Евгени Гаврилов

visibility 207

/ брой: 32

Два пъти са скочили случаите на морбили за година

автор:Дума

visibility 261

Депутатският имунитет в Гърция беше отменен

автор:Дума

visibility 309

Обезцветяване

автор:Павлета Давидова

visibility 280

/ брой: 32

Кръстчето

visibility 298

/ брой: 32

Един час с ценностите на земите ни

автор:Велиана Христова

visibility 193

/ брой: 32