27 Септември 2024петък02:13 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Изложенията ще бъдат в Интер експо център в София

Традиционните изложения за храни ще са от 5 до 8 октомври

/ брой: 192

автор:Дума

visibility 691

От 5 до 8 октомври в Интер експо център в София ще се проведат традиционните есенни изложения за храни "Месомания", "Булпек", "Светът на млякото" и "Салон на виното". Заради КОВИД-пандемията от миналата година вместо през ноември те вече се провеждат с месец по-рано. И както винаги, са придружени и с различни форуми, посветени на актуални проблеми на хранителната индустрия, съобщиха от Асоциацията на месопреработвателите в България.

Тази година на 6 октомври се организира и Тринадесетият национален симпозиум с международно участие на тема "Европейски и световни предизвикателства за българските производители на храни и напитки". Освен изискванията на Зелената сделка на този форум ще се разискват интегрираните системи за управление на качеството, законодателните изисквания за хранителните добавки, етикетирането и др.

Тази година "Месомания" се провежда за 29-и път и по традиция в изложението участват български и международни компании, които представят най-новите си продукти. Успоредно с това се организират и дни на българското месо. Хлебопроизводители и сладкари пък излагат новите си продукти на щандовете на "Булпек". Мандрите са в раздел "Светът на млякото", а винопроизводителите отново излагат новите си колекции в "Салона на виното".

 


Последвайте или харесайте в-к "ДУМА" във ФЕЙСБУК   --> ТУК <--

Споделяйте нашите публикации.

 

 

 

 

Безплатни прегледи във ВМА за Деня на сърцето

автор:Дума

visibility 3

Как да подадем сигнал до КАТ?

автор:Дума

visibility 235

Габриел Вълков: БСП подава ръка на младите хора в България

автор:Дума

visibility 418

Държавният договор за превоз на пътници с БДЖ ще бъде удължен

автор:Дума

visibility 488

/ брой: 183

Изкуственият интелект е заплаха за работните места

автор:Дума

visibility 504

/ брой: 183

Брюксел разреши продажбата на Йетел

автор:Дума

visibility 548

/ брой: 183

БНБ предупреди за риск пред банковата система

автор:Дума

visibility 462

/ брой: 183

Гърция и Турция заедно срещу трафика на хора

автор:Дума

visibility 510

/ брой: 183

Изпълнили сме всичко за Шенген

автор:Дума

visibility 619

/ брой: 183

България домакин на учение на НАТО

автор:Дума

visibility 560

/ брой: 183

Богоугодно

автор:Мая Йовановска

visibility 1648

/ брой: 183

Майка плаче...

автор:Боян Дуранкев

visibility 1482

/ брой: 183

За тежките комплекси на македонците към България

visibility 471

/ брой: 183

Бедността като свинско със зеле

автор:Аида Паникян

visibility 597

/ брой: 183

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ