05 Юли 2020неделя13:47 ч.

"Топлофикация София" с нов директор

автор:Дума

visibility 1283

Изпълнителният директор на "Топлофикация София" подаде оставка, съобщиха от дружеството. Инж. Кремен Георгиев сам е поискал правомощията му да бъдат прекратени. Решението му е било обсъдено предварително с Надзорния съвет, който е предприел действия за осигуряване нормалното функциониране на дружеството.
Надзорният съвет на "Топлофикация София" е приел единодушно подадената оставка и е утвърдил за нов изпълнителен член на Управителния съвет Александър Александров.
Смяната на изпълнителния директор на "Топлофикация София" идва няколко месеца след като "Булгаргаз" заведе дело срещу дружеството за дължими 35 млн. лева за доставен природен газ. Сумата е част от общ дълг за над 120 милиона лева, който бе натрупан само за година.
Общо дълговете на столичната топлофикация са за над 800 млн. лева, обяви през юли Столичният общински съвет. Като вариант за спасение той възложи на "Топлофикация София" да търси международен консултант, който да извърши оценка на сегашното положение на дружеството, правен анализ, както и икономически и технологичен одит. До март 2020 г. дружеството трябва да представи този анализ, с който да се определи посока за стабилизиране и най-вече за технологична модернизация.

Гърция няма да приеме строгите условия на ЕС

автор:Дума

visibility 12

18 загинали при наводненията в Япония

автор:Дума

visibility 121

Избори за парламент в Хърватия

автор:Дума

visibility 110

В мрежата на електронните игри

автор:Альона Нейкова

visibility 652

/ брой: 125

Наричахме го Болшевик

автор:Кирил Момчилов

visibility 768

/ брой: 125

Датата

автор:Дума

visibility 319

/ брой: 125

Гръцкият геноцид над българите, 1913-та

автор:Христо Георгиев

visibility 1349

/ брой: 124

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ