19 Май 2021сряда06:39 ч.

Няколко думи

Точка на топене

/ брой: 71

автор:Велиана Христова

visibility 806

Няма новина в гръмко разпространеното от медиите съобщение на НСИ, че населението в страната ни е под 7 милиона. Прогнозите поне от пет години насам ни го казват. Огромният проблем е, че пак правим избори, пак партии се надпреварват за парламента, но пак не чухме някоя да е извадила пред скоби демографския ни крах. Никой не си посипа главата с пепел, че в годините на прехода е ликвидирал стотици производства и е оставил без препитание селищата; че е затрил цветущото ни селско стопанство; че е обезобразил образованието ни; че е обезчестил културата ни. Напротив - пак се бутат към депутатските банки люде, извършили това престъпление. И вместо да ги наритаме, ние ги избираме! И само се вайкаме, че населението ни се струпва в пет града, че на село май само попът има работа, че децата ни са в пуста чужбина. Като че друг, а не досешните власти, ни е причинил това.       

И имат наглостта пак да хулят социализма. А ние през 1989 г. бяхме 9 милиона, много от производствата ни цепеха първо място с конкуренти от велики държави, земеделието ни изхранваше  половината свят, образованието ни бе признато за еталон в Европа, а културата ни даваше насъщен хляб за всекиго. Факт. 

Апропо, през 1989 г. у нас се родиха над 128 хиляди деца и за последен път те бяха повече от починалите. Миналата година се родиха 59 хиляди.

Нали уж щяхме да живеем сред благини, като се освободихме от "оковите на тоталитаризма"?! Що тогава над 2 милиона българи се пръснаха по света - само в Европа са 1 милион? Още миналата година се видя, че българите в Германия са се увеличили с 820%! Прехваленото свободно движение на хора е с "уан уей тикет". Младите българки раждат децата си някъде там и нямат никакво намерение да ги връщат у дома, учейки ги носталгично да кажат "мамо" на български.

А тук си приказваме за възрожденци и чакаме КОВИД-19 да пусне самолетите, та да докарат внуците на баба за месец в някога цветущите села, превърнати в махали с 5-6 олюпени къщи. Само че за баба скоро и пенсия няма да има, понеже няма работещи да й я съберат. И лекарите се изнизаха към Англия, та няма кой да я лекува. Честните частници вече му намериха колая - щели да внасят занзибарци да им работят. Ами да, дори младите занзибарци едва ли бъркат Мария Кюри с Марайа Кери като българчетата, понеже тук и образованието го скопиха. Ще трябва да си внесем и американци да посрещнат ония Ф-16, дето ще насочим срещу Русия. Щото вече не само летищата, не само полезните ни изкопаеми, а цялата ни национална сигурност е под чужбински чехъл. По света ни се смеят на дупедавството и ни презират, та чак Кристо се срамуваше да каже, че е българин...

Да чухте нещо от това по изборите? Не сте. Няма и да чуете. Защото същите, дето са виновни за него, пак напират за парламента. Тяхната демография стига до личните кюлчета и пачки. 

Сега има прогнози, че след още 30 години ще сме под 4 милиона... Тая точка на топене някои няма да я доживеем.

Дали, дорде е време, да не се сменим със занзибарците?!

Започва проверка на Търговския регистър

автор:Дума

visibility 142

/ брой: 94

Марокански мигранти нахлуха в Испания

автор:Дума

visibility 96

/ брой: 94

Москва даде обяснения за неприятелския списък

автор:Дума

visibility 107

/ брой: 94

Израелската държава атакувана и от Ливан

автор:Дума

visibility 90

/ брой: 94

Кратки новини

автор:Дума

visibility 102

/ брой: 94

Гърди си с титла накичи

автор:Велиана Христова

visibility 142

/ брой: 94

През златната арка

автор:Славчо Кънчев

visibility 106

/ брой: 94

Жертви на модерната война

visibility 145

/ брой: 94

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ