26 Април 2024петък11:45 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Популярни кулинарни блогъри първи подкрепиха инициативата

Търсят се вкусни детски рецепти

Бързите и лесни за приготвяне ястия ще бъдат събрани в кулинарна книга, посветена на здравословното хранене

/ брой: 62

автор:Дума

visibility 115

Рецепти за вкусни и обичани от децата ястия се търсят в рамките на кампанията, посветена на здравословното хранене на малчуганите у нас. В кулминация на инициативата ще се превърне създаването на специална книга, ориентирана към балансираните бързи и лесни гозби.

Популярни кулинарни блогъри са сред първите, които се включиха в проявата. Теди Титова сподели детска рецепта за вкусно и полезно пилешко филе с царевица, броколи и моркови, която самата тя често приготвя за своята дъщеря Рая. "Избрах точно тази рецепта, водена от вкуса на моето дете. Към филето добавих любимите царевица и моркови. Това е бърза и лесна рецепта, която в същото време е полезна за цялото семейство", сподели кулинарната блогърка.

Инфлуенсърката Венета Романски подкрепи мисията за балансирано хранене, като публикува една от най-любимите рецепти на малкия Йоан - телешки кюфтенца с пълнозърнеста паста и салата, гарнирана с бейби спанак, краставици и чери домати. Тя подчерта, че поднасянето на любимата храна на децата по интересен и забавен начин е от изключително значение за подсилването на техния интерес и апетит, особено когато те са в период, в който предпочитат да хапват само две или три неща.

Овчарски пай с леща и пюре от карфиол беше предложението за здравословна рецепта на блогърката Никол Кунева, чиято страст е здравословното хранене и споделянето на кулинарни тайни с други родители. 

Всички желаещи да се включат в инициативата трябва до 5 април да споделят любимото балансирано ястие под постовете на инфлуенсърите в инстаграм или на страницата на "Нестле за Живей Активно!" във фейсбук.

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 1

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 0

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 0

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 0

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ