24 Януари 2022понеделник23:02 ч.

ново:

През следващото денонощие ще остане предимно облачно и ветровито с умерен, в източната половина от страната и силен вятър от север. До следобяд ще има слаби валежи от сняг в Северна и Западна България. След обяд валежите от сняг ще спрат. Ще е студено с преобладаващи минимални температури между минус 9° и минус 4°, в отделни котловини до около минус 11°, в София - около минус 9°; максималните ще са между минус 5° и 0°, в София - около минус 5°. През следващото денонощие ще остане предимно облачно и ветровито с умерен, в източната половина от страната и силен вятър от север. До следобяд ще има слаби валежи от сняг в Северна и Западна България. След обяд валежите от сняг ще спрат. Ще е студено с преобладаващи минимални температури между минус 9° и минус 4°, в отделни котловини до около минус 11°, в София - около минус 9°; максималните ще са между минус 5° и 0°, в София - около минус 5°.

Позиция

Търси се!

/ брой: 251

visibility 751

Радослав Петров

Всички чухме за нея. Агенции, телевизии и вестници разказаха за мистичната й поява на злополучния столичен бал от предишната изборна неделя. В залата била неописуема бъркотия. Вместо да засвирят "Одата на радостта", музикантите се суетели. Пригладнелите и вече уморени гости недоволствали, че танците закъсняват. Наближавало полунощ. Според приказката, за да не се развали магията по най-неподходящия начин, Пепеляшка незабавно трябвало да си тръгне. И тук изсвистяла интригата.
Пред младата дама неочаквано се изправил в цялата си мощ красив рицар от Ордена на Герба, който кавалерски й предложил помощта си, пленително я погледнал и неустоимо поел от ръцете й тежкия багаж - чанта, пълна с важни книжа. Негов благороден другар му помагал в придвижването, като с усмивка и поклон раздавал на гостите аква мунда и френски кифлички с шоколад. Обръщайки гръб на младата дама, двамата рицари с тежката чанта изчезнали в многолюдното множество. Нито те я потърсили повече, нито тя знаела нещо за тях.
Зорки осведомители и вестоносци обаче ги забелязали и веднага разтръбили, че са разпознали в тях избраници от Ложата на Парламента, които по принцип нямат право да посещават балната зала. Стражата на бала ги допуснала, тъй като показали лични писма от краля. Неразбираема остава целта на промъкването им там. Двамата рицари от Ордена на Герба твърдят, че желаели да помогнат на Пепеляшка, която не носела кристални пантофки, но била бременна, както и да подкрепят хората на бала с аква мунда и френски кифлички с шоколад. Ето защо се издирва бременната Пепеляшка, която никой не е виждал от тогава, пък и допреди това! Само тя може да потвърди, че доброволно е предоставила пълната с важни книжа своя чанта на самоотвержения рицар и така да прогони съмненията за неговите чисти намерения.

Награда
Който открие Пепеляшка и съобщи за нея, ще получи за награда Големия блясък на Истината, а всички ние с надежда и любов ще продължим да вярваме във вълшебството на красивите приказки!

Ирена Анастасова проведе приемна в Монтана

автор:Дума

visibility 84

Кутия цигари поскъпва с около 20 ст. от юли

автор:Дума

visibility 237

/ брой: 15

Само един язовир е законно ремонтиран

автор:Дума

visibility 321

/ брой: 15

Над 80% от фирмите ще вдигат заплати

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 15

Асанж с право да обжалва екстрадицията

автор:Дума

visibility 203

Румъния иска по-силно присъствие на НАТО

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 15

И Сърбия с предсрочни избори

автор:Дума

visibility 290

/ брой: 15

Българска свободна телевизия стана на 3 години

автор:Дума

visibility 177

БСП и нейните душмани

автор:Александър Симов

visibility 819

/ брой: 15

Метаморфози

автор:Ина Михайлова

visibility 1639

/ брой: 15

Деяна Данаилова: Три години БСТВ казва истината

автор:Ина Михайлова

visibility 791

/ брой: 15

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ