29 Март 2020неделя02:22 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Търгове за 11 млн. лв. са проведени неоснователно

/ брой: 7

автор:Дума

visibility 596

Обществени поръчки за 11 млн. лева са проведени неоснователно за последните три месеца на 2018 година, съобщават от Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ). Това е около 1/7 от общата парична сума, за която са проведени обществените поръчки през този период. Констатирани са 52 случая на непроведени или неоснователно проведени обществени поръчки на тази стойност. В периода октомври-декември 2018 г. агенцията е приключила 122 финансови инспекции, като 82 от тях - в общини. Направени са 342 обществени поръчки на стойност над 339 млн. лева. Общата стойност на проверените обществени поръчки през четвъртото тримесечие на миналата година е по-голяма със 70 млн. лв. в сравнение с предходното.

За последното тримесечие на миналата година АДФИ е извършила проверка на 1136 договора за 286 млн. лв. Вреди за над 226 хил. лв. са възстановени в рамките на проверките. За констатираните през тримесечието нарушения са съставени 10 акта за начет и 247 акта за установяване на административни нарушения.

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ