22 Януари 2021петък09:40 ч.

Тапии на кило

/ брой: 166

автор:Велиана Христова

visibility 1121

На какво ниво владее испански език Пламен Георгиев, бъдещият консул във Валенсия? Никой не знае. Някаква фирма уж му издала сертификат, че владее добре еспаньола, ама то не било сертификат, а удостоверение, че е карал някакъв курс. Тая фирма обаче го е обучавала по езика по поръчка на КПКОНПИ, докато Георгиев бил шеф на комисията... А има ли лицето наистина тапия дори за ниското ниво на знания на испанския, или и тя му е издадена от фирмата? Което си е чисто беззаконие, понеже в официални документи за консул държавата трябва да е поискала от кандидата си единствения законен в ЕС сертификат - от Института Сервантес. Но какво му дреме на Бойко Борисов за закона?

Случаят "Георгиев" е само поредната брънка от целия керван незаконни, изфабрикувани, измислени, пуснати със СМС "научни" титли, тапии и дипломи за образование на български политици. Щото властващите много обичат да се кипрят с тях, нищо че иначе пет пари не дават за знанието. А защо стана възможна тази вакханалия? Ами, защото в годините на прехода десните управленци нищо не оставиха от онова българско образование, дето в прословутия доклад на Ран и Ът през 1990 г. бе сочено за европейски еталон. И никой не е наказан - нито за отварянето на кутията на Пандора с либералния закон за присъждане на всякакви т.нар. академични титли по всички вузовски градове и паланки - феодално и шуробаджанашки; нито за липсата на всякакъв контрол над този цирк, от който всички се възмущават, но никой не противодейства. Нито срещу пускането на всякакви фирми в образованието. В Европа взеха да не ни признават дипломите... Две години вече ДУМА чака МОН да отговори как така един частник от бизнеса стана за 4 години три пъти доктор на науките и 4 пъти професор в различни вузове у нас. И Остап Бендер с университетските дейци около него минават метър, както и установени плагиати, и кой ли не още - стига да си имат як политически гръб. Затова утре като нищо ще чуем, че консулът Георгиев владее още пет-шест езика...          

   

Прекратиха сделките за студен резерв

автор:Дума

visibility 217

/ брой: 15

КЕВР потвърди прогнозата за по-скъп газ от февруари

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 15

Национален регистър ще следи запорите на коли

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 15

Авиоотряд 28 ще прибира такси от правителствения ВИП

автор:Дума

visibility 181

/ брой: 15

Сметищата на националния манталитет

автор:Юри Михалков

visibility 263

/ брой: 15

За какво мечтахме, а какво ни сполетя

visibility 302

/ брой: 15

ДВАМАТА ЛУДИ

visibility 286

/ брой: 15

Брекзитизиране

автор:Евгени Гаврилов

visibility 200

/ брой: 15

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ