22 Септември 2019неделя17:49 ч.

Тапии на кило

/ брой: 166

автор:Велиана Христова

visibility 405

На какво ниво владее испански език Пламен Георгиев, бъдещият консул във Валенсия? Никой не знае. Някаква фирма уж му издала сертификат, че владее добре еспаньола, ама то не било сертификат, а удостоверение, че е карал някакъв курс. Тая фирма обаче го е обучавала по езика по поръчка на КПКОНПИ, докато Георгиев бил шеф на комисията... А има ли лицето наистина тапия дори за ниското ниво на знания на испанския, или и тя му е издадена от фирмата? Което си е чисто беззаконие, понеже в официални документи за консул държавата трябва да е поискала от кандидата си единствения законен в ЕС сертификат - от Института Сервантес. Но какво му дреме на Бойко Борисов за закона?

Случаят "Георгиев" е само поредната брънка от целия керван незаконни, изфабрикувани, измислени, пуснати със СМС "научни" титли, тапии и дипломи за образование на български политици. Щото властващите много обичат да се кипрят с тях, нищо че иначе пет пари не дават за знанието. А защо стана възможна тази вакханалия? Ами, защото в годините на прехода десните управленци нищо не оставиха от онова българско образование, дето в прословутия доклад на Ран и Ът през 1990 г. бе сочено за европейски еталон. И никой не е наказан - нито за отварянето на кутията на Пандора с либералния закон за присъждане на всякакви т.нар. академични титли по всички вузовски градове и паланки - феодално и шуробаджанашки; нито за липсата на всякакъв контрол над този цирк, от който всички се възмущават, но никой не противодейства. Нито срещу пускането на всякакви фирми в образованието. В Европа взеха да не ни признават дипломите... Две години вече ДУМА чака МОН да отговори как така един частник от бизнеса стана за 4 години три пъти доктор на науките и 4 пъти професор в различни вузове у нас. И Остап Бендер с университетските дейци около него минават метър, както и установени плагиати, и кой ли не още - стига да си имат як политически гръб. Затова утре като нищо ще чуем, че консулът Георгиев владее още пет-шест езика...          

   

Пакетът "Мобилност" няма да се преразглежда

автор:Дума

visibility 406

/ брой: 181

Тол системата може да не тръгне и на 1 март

автор:Дума

visibility 317

/ брой: 181

БДЖ отменя влакове, няма локомотиви

автор:Дума

visibility 492

/ брой: 181

Вносните цигари задължително с дата на производството

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 181

Париж подава ръка на Рим за мигрантите

автор:Дума

visibility 245

/ брой: 181

Лаура Кьовеши става главен прокурор на ЕС

автор:Дума

visibility 438

/ брой: 181

Нов Ньой?

автор:Юри Михалков

visibility 724

/ брой: 181

Връх на невинността

автор:Павлета Давидова

visibility 600

/ брой: 181

Много шум и... нищо

автор:Галина Младенова

visibility 478

/ брой: 181

Новите "Кучета" откриват сезона на Арт театър

автор:Надежда Ушева

visibility 464

/ брой: 181

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ