05 Август 2020сряда20:09 ч.

Тапии на кило

/ брой: 166

автор:Велиана Христова

visibility 828

На какво ниво владее испански език Пламен Георгиев, бъдещият консул във Валенсия? Никой не знае. Някаква фирма уж му издала сертификат, че владее добре еспаньола, ама то не било сертификат, а удостоверение, че е карал някакъв курс. Тая фирма обаче го е обучавала по езика по поръчка на КПКОНПИ, докато Георгиев бил шеф на комисията... А има ли лицето наистина тапия дори за ниското ниво на знания на испанския, или и тя му е издадена от фирмата? Което си е чисто беззаконие, понеже в официални документи за консул държавата трябва да е поискала от кандидата си единствения законен в ЕС сертификат - от Института Сервантес. Но какво му дреме на Бойко Борисов за закона?

Случаят "Георгиев" е само поредната брънка от целия керван незаконни, изфабрикувани, измислени, пуснати със СМС "научни" титли, тапии и дипломи за образование на български политици. Щото властващите много обичат да се кипрят с тях, нищо че иначе пет пари не дават за знанието. А защо стана възможна тази вакханалия? Ами, защото в годините на прехода десните управленци нищо не оставиха от онова българско образование, дето в прословутия доклад на Ран и Ът през 1990 г. бе сочено за европейски еталон. И никой не е наказан - нито за отварянето на кутията на Пандора с либералния закон за присъждане на всякакви т.нар. академични титли по всички вузовски градове и паланки - феодално и шуробаджанашки; нито за липсата на всякакъв контрол над този цирк, от който всички се възмущават, но никой не противодейства. Нито срещу пускането на всякакви фирми в образованието. В Европа взеха да не ни признават дипломите... Две години вече ДУМА чака МОН да отговори как така един частник от бизнеса стана за 4 години три пъти доктор на науките и 4 пъти професор в различни вузове у нас. И Остап Бендер с университетските дейци около него минават метър, както и установени плагиати, и кой ли не още - стига да си имат як политически гръб. Затова утре като нищо ще чуем, че консулът Георгиев владее още пет-шест езика...          

   

Финансист: Трупането на нов дълг е неизбежно

автор:Дума

visibility 292

/ брой: 148

Властта се сети за агросектора

автор:Дума

visibility 212

/ брой: 148

Производството на ток намаля с над 8 на сто

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 148

Туроператорите остават в протестна готовност

автор:Дума

visibility 140

/ брой: 148

Близо 80 жертви и 4000 ранени в Бейрут, Ливан е в траур

автор:Дума

visibility 216

Мощни експлозии окървавиха Бейрут

автор:Дума

visibility 251

Източните германки с по-високи пенсии

автор:Дума

visibility 402

/ брой: 148

Тръмп посочи най-голямата грешка на САЩ

автор:Дума

visibility 327

/ брой: 148

По следите на изчезващите поликлиники

автор:Деси Велева

visibility 442

/ брой: 148

САЩ губят превъзходството в спътниковия шпионаж

автор:Юри Михалков

visibility 395

/ брой: 148

Данъчната система увеличава бедността на българите

visibility 333

/ брой: 148

Политиката срещу мъдростта

автор:Боян Бойчев

visibility 211

/ брой: 148

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ