25 Май 2020понеделник09:05 ч.

Тънката струна

/ брой: 186

автор:Аида Паникян

visibility 607

Тънките струни в предизборно време не са кой знае колко много - проблемите на отделния човек и близките му в здравеопазването, образованието, социалните грижи. И най-вече - търсенето на справедливост. Наближат ли избори, все някой намира начин да провокира някоя от тях и да дърпа тънката струна, особено на безпочвено фанатизираните. Темата със стратегията за детето отново изплува на повърхността и отново с протести. От пролетта няма стратегия, но протестите срещу нея се възродиха и през есента. Защо, след като няма заплаха децата да бъдат "отнемани"? Може би, за да се насажда страх? Някакъв, какъв да е страх! Че хората вече не вярват във властимащите е едно на ръка - овластените години работеха за този си "имидж". А и парите, давани за подобни кухи протести, ако бяха се използвали, за да бъдат нахранени децата дори на една бедна махала, изоставените биха били къде-къде по-малко. Иначе протестиращите не искат държава в семейството - ролята й била да наказва престъпници. Те не искат държава, когато трябва да ваксинират децата си, но искат държава, когато децата трябва да бъдат лекувани.

Протестират учители - не искали да обикалят домовете на рисковите деца. И това задължение на учителите не е от вчера. А и за т.нар. фенкционална неграмогност на подрастващите вината не е само у подрастващите, защото цяла България дава за пример няколкото учители, подготвящи математици, биолози, които представят достойно страната ни пред Европа и света. На тези учители сигурно не им се налага да обикалят "рискови" деца...

И докато парата отива в свирката, реалните проблеми на хората биват скривани в килера. Това е целта. Проблемите на бедността означават липса на достъп до образование и здравеопазване, а немалка част биха се решили със сериозни данъчни облекчения на младите семейства. Например 600 лв. преференция за семейства с едно дете, 1200 - с две, 1800 лв. - с три деца. Но нали предложението идва от опозицията, то трябва да бъде отхвърлено, за да бъде после фризирано и представено от управляващите. Гнусна игра на тънка струна! 

Като светлина ще потъна...

автор:Елена Алекова

visibility 486

/ брой: 96

Не погубвайте българския език!

автор:Любомир Калев

visibility 904

/ брой: 96

Датата

автор:Дума

visibility 310

/ брой: 96

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ