16 Май 2021неделя15:16 ч.

Акценти

Свинщини в годината на прасето

/ брой: 150

автор:Лозан Такев

visibility 1700

Преходът тече вече три десетилетия, съпътстван от... непрекъснати процедури. Примерите са знакови. След европейски началници и лидери със съмнителна сексуална ориентация начело на Еврокомисията застана майка на седем деца... Има шанс и демографските усилия да се променят. Но за премахване на различните скорости в Европа е рано да мечтаем, на храните и стоките втора употреба - също. За самочувствието, че сме българи сред евроатлантическите ценности, кога ще стане въпрос?!

В процедурите се намесиха постоянни оставки. У нас някои останаха при асансьорите си, терасите си и апартаментите си и напуснаха високите и най-често незаслужени парламентарни длъжности, постове на заместник-министри, министри, кресла в ДАНС, НАП и пр.

Използваха пак процедури, за да заговорят отново за престъпното време до 1989 г., в което нито имаше птичи грип, ни луда крава, нито африканска чума, а за евтаназия не бяхме и чували...

Външният дълг тогава не беше 34 милиарда лева (Нали помните как Димитър Езекиев пръв проговори за дълга ни?). Изтребителите не бяха осем, не бяха непременно американски и не струваха над два милиарда и двеста милиона, предплатени в очакване да ги имаме след 2024 година, когато ще обучим и 12 пилоти за тях!

За линия на бедност никой не говореше. Днес е бедна фантазията ви за разликата в доходите на населението. Някога се дразнехме, че е три пъти. Сега е осем пъти. Днес постоянно се захранваме с нови примери за това, че над два милиона българи са под линията на бедността, а други трупат спестявания в офшорки, в наши и чужди банки и алчността им е безкрайна и ненаказуема. 

Престъпността и измамите - парламентарни и телефонни - тогава не бяха на мода. Нищо, че ако сега питате тридесетгодишните поданици на страната, ще ви обсипят с примери за комунистически извращения, далавери и недоверие към периода между 1944 и 1989 г. На това учат днешните учебници, това вече преподават учителите. Такова е днешното ни общество - в процедура на забрава например за стиха на Вапцаров "Но в бурята ще бъдем пак със тебе, народе мой, защото те обичахме". Това един терорист го е казал, нали знаете, затова да перифразираме: "А в Прехода ще бъдем пак със тебе, народе мой, защото те отричахме!"

Пак през престъпното време дори "патриоти" не се наричахме, а днес лъсна процедурата по изгонване на едни "патриоти" от други "патриоти" и стана ясно, че те не са нито обединени, нито патриоти... Перманентно текат процедурни рундове между Сидеров и Каракачанов, между Симеонов и Сидеров. И процедурното зрелище продължава.

Личните ни данни по онова време не ставаха публични като след днешните процедурни усилия на хакерите. Не ни крадяха апартаментите с фалшиви процедури. А кой можеше и да си помисли, че ще има 100 хиляди лева за гаранция за свободата си!?

Сега, ако тръгне процедура за изясняване на интелектуалните данни на управляващите, веднага ще бъде прекратена поради липса на доказателства... А колко мозък е нужен на един политик, за да носи прякор Мозъка?

Имаше процедури за мандатността сред управляващите и в парламента. Нещо променило ли се е? От ветерани и доайени в политиката отново мирише на застой и мухъл...

И докога ще спорим колко членове на БКП има в политическа партия ГЕРБ? Докога, като положението е същото и при патриотите, при СДС и ДСБ, при НДСВ, при ДПС, при всички останали български партии и коалиции.

Най-новата процедура е всички да запеем новата песен на "Ку-Ку бенд" "Едно ми е такова"... Защото Шоуто свърши, но простотията остава в годината на свинята. Уж беше година на прасето, пък стана на година на чумата. Само свинщините ни при всички демократични процедури не ги лови нито африканската, нито балканската чума...

НАП започва проверки на големите данъкоплатци

автор:Дума

visibility 979

Кабинетът освободи шефката на НАП

автор:Дума

visibility 679

България е първа по спад на емигрантските пари

автор:Дума

visibility 517

/ брой: 91

Всеки четвърти e задлъжнял към банки

автор:Дума

visibility 422

/ брой: 91

Уроците на Щастливеца

visibility 631

/ брой: 91

Ново Време

автор:Дума

visibility 528

/ брой: 91

В чудния свят на маите

visibility 688

/ брой: 91

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ