26 Май 2019неделя13:11 ч.

ново:

Избираме членове на Европейския парламент. Всеки глас има значение. Избираме членове на Европейския парламент. Всеки глас има значение.

Заслужил герой

Светна като крушка

/ брой: 76

автор:Павлета Давидова

visibility 1642

Точно по това време миналата година зам. главният прокурор Иван Гешев обясняваше геройствата на подчинените си покрай зрелищното задържане на Десислава Иванчева. 365 дни по-късно той продължава да е вперил поглед във вече бившата районна кметица. И все още се хвали колко добри са разследвалите я и колко много работа са свършили. Драмата "Иванчева" продължава да се точи като латино сериал. Още в първите часове на акцията по задържането й бяха провокирани подозрения, че наличието на медии е предварително уредено. Някак неслучайно изглеждаше и арогантното, и доста брутално отношение към заподозряната, която бе окована, а Гешев обясняваше, че е "светнала като крушка". 

Крушката днес обаче свети за самия Гешев и дружките му. Защото той откровено си призна, че делото срещу Иванчева било политически залог. А след това изръси, че ако тя била оправдана, някой щял да иска оставката му, че даже щял да закрива спецпрокуратурата. Излиза, че страхът за собствения стол движи разследването, а и правораздаването в България. Май ако зависи от хора като Гешев, правото ще е буквално само наказателно. Всеки "не наш" човек ще бъде третиран като "абсолютен престъпник" и ще бъде разкарван като панаирджийска мечка само и само да покаже някой, че разследва и задържа провинили се. Все пак трябва да имаме някое име, с което да твърдим пред чужденците, че борим престъпността по висшите етажи на властта. Ако ще и нарочените всъщност да не са стигнали и до първия етаж в блока на Цветан Цветанов.

"Досега законът не се прилагаше. Борбата с корупцията беше недостатъчна", сети се Иван Гешев, като че ли от днес е станал зам. главен прокурор. Защо не се прилага законът? Какво прави властта - чака друг да й свърши работата или опъва чадъри?

Героични са напъните на Гешев да се представи като рицар на бял кон, непримирим борец срещу корупцията. Как пък не е толкова строг към представителите на ГЕРБ, които също са спрягани в нечисти сделки? Крушките светят, когато някой натисне определено копче. Как пък никой не реши да "светне" над управленските дела? Не че имаше полза, като светнаха куп лампички над разни министри, шефове на комисии и агенции, депутати и прочее... Някоя и друга оставка, докато се забрави скандалът, и после старата песен с нов глас. Дано шефът на спецпрокуратурата прозре, че има работа да върши, а не да си пази столчето.

Кандидат за летището предлага да построи и стадион

автор:Дума

visibility 478

/ брой: 97

Най-после пуснаха процедурата за АЕЦ "Белене"

автор:Дума

visibility 390

/ брой: 97

Елена Йончева: Това е битка за България

автор:Ивелин Николов

visibility 777

/ брой: 97

Златното момче

автор:Павлета Давидова

visibility 719

/ брой: 97

Парламентарна мимикрия

автор:Ростислава Иванова

visibility 349

/ брой: 97

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ