18 Септември 2021събота23:12 ч.

Судоку

/ брой: 65

автор:Братя Ружеви

visibility 1848

Отдавна се чудим дали има математически  формули, които да направят разбираем потокът на мисълта на премиера Бойко Борисов. Вчера съдбата ни се усмихна и ни даде възможност експериментално да установим формулата, по която може да се надникне в премиерските откровения.
По темата за АЕЦ "Белене" Борисов каза, че централата няма да се строи, защото двама министри били пратени специално да кажат това на руснаците. Да наречем това - твърдение X. Това твърдение обаче влиза в странно противоречие със следващото (твърдение Y), че Борисов все още чакал анализ за рентабилността на АЕЦ, въпреки че той бил убеден, че не е рентабилен проектът. Твърдение Z вече смазва логиката, запраща направо в друго измерение, защото Борисов уведомява руснаците за отказа, но в същото време го занимава мисълта за диверсифициране на проекта. Значи, след като нещо ще се прави с този проект, той все пак ще се прави. Освен това, щом ще се търсят и други партньори, което означава "диверсифицира", то първите партньори в някакъв смисъл ще си стоят, макар и в друг обем. Да, ама Борисов пратил двама министри да им съобщи, че няма да си стоят, защото няма да има такъв обект.
Все пак, ще се строи ли "Белене"? Връщаме се в изходна точка. Какво се оказа - X, Y, Z всъщност са едно и също нещо, след като от X стигаме пак до X. 
"Най-добре е да каже народът", излиза от математическа клопка Борисов и казва, че ще иска референдум. Да, ама такъв конкретен въпрос не може да има референдум. Чак сега ни светва защо чуждите инвестиции бягат от България като министър от парламентарен контрол. Защото освен политическа те искат и мисловна стабилност. А тук я няма.
Дори ние нищо не разбрахме. Така че не четете този текст.
По-добре решавайте судоку.
 

Айтос на протест: „Без тирове убийци!“

автор:Дума

visibility 152

Съборът на БЛС преизбра д-р Иван Маждаров

автор:Дума

visibility 174

Петков и Василев представят проекта си утре

автор:Дума

visibility 1127

Стефан Янев се срещна с пътните строители

автор:Дума

visibility 274

Задава се риск за бюджет 2022

автор:Дума

visibility 605

/ брой: 179

НАП проверява спортния тотализатор

автор:Дума

visibility 281

/ брой: 179

Само момчета ще учат в гимназиите в Афганистан

автор:Дума

visibility 168

САЩ спретнаха англосаксонски военен пакт в Азия

автор:Дума

visibility 520

/ брой: 179

Курц: Пандемията за ваксинираните свърши

автор:Дума

visibility 440

/ брой: 179

Протести срещу дясната политика в Еквадор

автор:Дума

visibility 267

/ брой: 179

Страховете ни

автор:Георги Георгиев

visibility 1312

/ брой: 179

Не е яко да си вандал

автор:Велиана Христова

visibility 545

/ брой: 179

Президентската прокаженост на ГЕРБ

автор:Юри Михалков

visibility 842

/ брой: 179

Инфлацията ще ни помете безпощадно!

visibility 629

/ брой: 179

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ