01 Март 2021понеделник19:50 ч.

ново:

Честита Баба Марта! Честита Баба Марта!

Страстите изборни

/ брой: 192

автор:Георги Георгиев

visibility 1275

Ще бута ли Мая Манолова Паметника на Съветската армия, жужат от два дни социалните мрежи и сигурно ще пожужат още малко, докато дойде следващата "сензация". Не, няма да го бута. Нито ще го събаря, нито ще го затрупва с пръст, дори няма да го боядисва. Това е цел на други хора, които, ако бъдат допуснати до властта в общината, може и да се опитат да го направят. Акълът им е толкова. Друг е въпросът дали ще успеят. 

"Партенката" възбудила основно лявомислещи хора, тръгна от съботна публикация в електронното издание "Дневник", където в статия за участието на водещи кандидат-кметове (без Йорданка Фандъкова) в среща със студенти в аулата на СУ има следното изречение: "На въпроса за съдбата на Паметника на съветската армия всички кандидати бяха единодушни - да се махне. Само Бонев подчерта, че оправянето на тротоарите е по-спешна задача, а Манолова предложи да свика общински референдум за монумента." Така омесени императивното "да се махне" и обобщаващото "всички кандидати" създават представата, че подкрепеният от БСП кандидат за кмет също е за премахването на Паметника на Съветската армия, а идеята за референдум в този случай звучи проформа. 

Само че Мая Манолова не е казвала нищо подобно. На записа от срещата се чува ясно как тя отговаря на директния въпрос: "Аз предложих референдуми, това би могъл да бъде един от референдумите, които ще се организират. Нека хората решат, ако кажат, че те не искат този паметник - нека бъде премахнат, ако кажат, че го искат, нека остане. Не мисля, че кметът следва да взема решение по спорни въпроси, без да се е допитал до гражданите." Това е. Нито са "всички кандидати", нито са "единодушни".

Може да харесвате или не Манолова като кандидат за кмет, подкрепен от БСП. Ваша работа. Но бъдете разумни. Не се оставяйте да ви пързалят. Не помагайте на политическите си противници, не орете на чужда нива! Десните няма да дойдат да орат на вашата. 

Тегленето на пари от банкомат поскъпна

автор:Дума

visibility 1105

/ брой: 41

Нови стикери за електроуредите от днес

автор:Дума

visibility 443

/ брой: 41

Очакват поскъпване на стоки и услуги

автор:Дума

visibility 407

/ брой: 41

Туроператори на протест, провозвачи плашат с блокада

автор:Дума

visibility 286

/ брой: 41

Датата

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 42

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ