20 Октомври 2019неделя21:11 ч.

Страстите изборни

/ брой: 192

автор:Георги Георгиев

visibility 445

Ще бута ли Мая Манолова Паметника на Съветската армия, жужат от два дни социалните мрежи и сигурно ще пожужат още малко, докато дойде следващата "сензация". Не, няма да го бута. Нито ще го събаря, нито ще го затрупва с пръст, дори няма да го боядисва. Това е цел на други хора, които, ако бъдат допуснати до властта в общината, може и да се опитат да го направят. Акълът им е толкова. Друг е въпросът дали ще успеят. 

"Партенката" възбудила основно лявомислещи хора, тръгна от съботна публикация в електронното издание "Дневник", където в статия за участието на водещи кандидат-кметове (без Йорданка Фандъкова) в среща със студенти в аулата на СУ има следното изречение: "На въпроса за съдбата на Паметника на съветската армия всички кандидати бяха единодушни - да се махне. Само Бонев подчерта, че оправянето на тротоарите е по-спешна задача, а Манолова предложи да свика общински референдум за монумента." Така омесени императивното "да се махне" и обобщаващото "всички кандидати" създават представата, че подкрепеният от БСП кандидат за кмет също е за премахването на Паметника на Съветската армия, а идеята за референдум в този случай звучи проформа. 

Само че Мая Манолова не е казвала нищо подобно. На записа от срещата се чува ясно как тя отговаря на директния въпрос: "Аз предложих референдуми, това би могъл да бъде един от референдумите, които ще се организират. Нека хората решат, ако кажат, че те не искат този паметник - нека бъде премахнат, ако кажат, че го искат, нека остане. Не мисля, че кметът следва да взема решение по спорни въпроси, без да се е допитал до гражданите." Това е. Нито са "всички кандидати", нито са "единодушни".

Може да харесвате или не Манолова като кандидат за кмет, подкрепен от БСП. Ваша работа. Но бъдете разумни. Не се оставяйте да ви пързалят. Не помагайте на политическите си противници, не орете на чужда нива! Десните няма да дойдат да орат на вашата. 

Синове на кметове се облажили с евтина земя

автор:Дума

visibility 55

/ брой: 201

Глоба до 15 хил. лв. грози Борисов за незаконна агитация

автор:Дума

visibility 43

/ брой: 201

Детският дом във Видин става комплексен център

автор:Аида Паникян

visibility 32

/ брой: 201

Гурбетчиите пращат по 3,4 млн. евро на ден

автор:Дума

visibility 34

/ брой: 201

Половин тон заразена риба стигна до потребителите

автор:Дума

visibility 39

/ брой: 201

Светът прахосва храна за 400 млрд. долара

автор:Дума

visibility 30

/ брой: 201

Нарушава се примирието между Анкара и кюрдите

автор:Дума

visibility 45

/ брой: 201

Джонсън поиска отлагане на Брекзит, но с уловка

автор:Дума

visibility 36

/ брой: 201

Северна Македония върви към избори

автор:Дума

visibility 35

/ брой: 201

В Хонконг прилагат Майдана от Киев

автор:Дума

visibility 33

/ брой: 201

"Зиги-Заги, Ой-Ой-Ой, Адолф Хитлер наш герой!"

автор:Велислава Дърева

visibility 52

/ брой: 201

И ядно тупаме с краче

автор:Константин Иванов

visibility 36

/ брой: 201

Николай Радев: "Златният дъжд" от пари към Пловдив е мит

автор:Павлета Давидова

visibility 35

/ брой: 201

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ