23 Септември 2020сряда11:39 ч.

Страхливци

/ брой: 155

автор:Павлета Давидова

visibility 148

Класически ход от страна на ГЕРБ е да се скатават, когато стане напечено. Не им достигна куражът да отидат в Народното събрание и да чуят какво иска да ги попита опозицията. Или се притесниха, че някой ще изрече на глас слабите оценки, които обществото дава за калпавата им работа? Всъщност, каква работа вършат депутатите от ГЕРБ? Само коленопреклонно официализират онова, което им нареди вездесъщият Бойко Борисов. С тях или без тях... все тая.

Като истински послушковци те за пореден път скатаха Борисов от явяване пред парламента. С това наистина показаха, че за ГЕРБ институциите са просто понятие без съдържание. Една партия и зажаднелите за властови огризки нейни коалиционни партньори за пореден път принизиха парламентаризма в името на Бойкоборисовото спокойствие. Грижат се те за кръвното му, да не вземе пак да му стане лошо...

Страхливци сте, госпожи и господа. Ясно е за всички. С такова поведение няма да си възвърнете народната любов, нито ще спечелите повече симпатии. А колкото и да не ви се иска да го признаете, безоблачното ви всевластие е застрашено. Дали напролет или още по-скоро, в Народното събрание ще има нова конфигурация. Да се надяваме, че дотогава опозицията ще е  преодоляла вътрешните си противоборства и ще се е концентрирала в печеленето на избори и реализирането на полезни за хората политики. Може и избирателите да са се осъзнали и да са видели истинските лица на политиците, да си дават сметка кой лъже, кой говори сладко и кой наистина се бори и за другите, освен за себе си!

Борисов може да продължи да се крие в кабинета или в джипа си. Страх лозе пази. Управленското лозе на ГЕРБ обаче е толкова опоскано, че се притеснявам за тези, които ще трябва да се грижат за реколтата в новия кабинет. Но няма невъзможни неща. Остава да се отърсим от страха и ГЕРБ да си отидат.

Социолози: Протестът се партизира и губи от това

автор:Дума

visibility 0

Лятото продължава с температури до 30 градуса

автор:Дума

visibility 94

Полицията обвини провокатори за снощните сблъсъци

автор:Дума

visibility 122

Пандемията лиши българския туризъм от 800 млн. евро

автор:Дума

visibility 178

/ брой: 180

Ограничават водата в сиренето до 60 на сто

автор:Дума

visibility 185

/ брой: 180

Властта се оправдава за спрени европари

автор:Дума

visibility 279

/ брой: 180

БНБ и МФ безсилни пред скъпите банкомати

автор:Дума

visibility 169

/ брой: 180

Гутериш не иска свят, разделян от Китай и САЩ

автор:Дума

visibility 83

Нов случай на повторна зараза с COVID-19 в САЩ

автор:Дума

visibility 204

Ранени и разрушения при нов взрив в Ливан

автор:Дума

visibility 213

Прокурор предложи арест за неносене на маска в Гърция

автор:Дума

visibility 182

На война срещу беззаконието

автор:Деси Велева

visibility 261

/ брой: 180

Презумпция за виновност

автор:Георги Георгиев

visibility 263

/ брой: 180

Училището е подготвено за КОВИД-19

visibility 170

/ брой: 180

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ