19 Септември 2020събота18:01 ч.

Столичните общинари не се разбраха как да работят по-прозрачно

/ брой: 130

автор:Деси Велева

visibility 183

Столичните общински съветници не стигнаха до консенсус как точно ще работят през следващите години, тъй като не бяха единни по предложенията за нов правилник за дейността на Общинския съвет. Часове бяха необходими, за да се гласуват едно по едно направените по времето на сесията предложения, въпреки че работната група по промените в правилника е заседавала няколко месеца. В нея са участвали по равно представители на всички политически групи и затова са били прокарани много предложения на опозицията. Те бяха основно прекроени от ГЕРБ по време на заседанията на комисиите към СОС през последните две седмици. Затова много съветници от опозицията направиха поредица от нови предложения вчера, които обаче не бяха приети. 

"Изготвеният от работната група документ гарантираше прозрачност и достъпност, но сега вече той не е такъв, тъй като се промениха основни принципи", заяви Диана Тонова от БСП. Според нея ГЕРБ създава работни групи на паритетен принцип само за пред обществото, но после налага своята воля. Не бяха приети предложения на БСП питанията към кмета да бъдат първи точки в дневния ред на СОС, както и да бъдат увеличени сроковете за внасяне на документи по комисиите, така че съветниците да имат възможност да се запознават по-добре с тях. Новото в правилника е, че ще има и питания към районни кметове, заседанията на комисиите ще се предават онлайн, а протоколите от заседанията с поименни гласувания ще бъдат публикувани в сайта на общината.

Пленумът на БСП се събра за последно преди Конгреса

автор:Дума

visibility 0

Касата ще поема тестовете на ученици под карантина

автор:Дума

visibility 44

Гешев нахъсва прокурорите, отвън искат оставката му

автор:Дума

visibility 65

Прокурорите избират свой представител във ВСС

автор:Дума

visibility 152

Половината алкохол у нас бил нелегален

автор:Дума

visibility 308

/ брой: 179

Петкова се активизира за фактурите на "Топлофикация"

автор:Дума

visibility 399

/ брой: 179

Проф. Вучева за новия заем: ГЕРБ никога не се отчитат

автор:Дума

visibility 550

/ брой: 179

Как търпим това десет години?!

visibility 835

/ брой: 179

Ще покаже ли ЕС сила във външната политика?

visibility 414

/ брой: 179

Датата

автор:Дума

visibility 332

/ брой: 179

Английските "щикове" и 9 септември

автор:Христо Георгиев

visibility 761

/ брой: 178

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ