09 Април 2020четвъртък05:28 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Стив Ханке предал на Петър Стоянов документи за корупция в кабинета Костов

автор:Дума

visibility 569

Проф. Стив Ханке твърди, че е имал доказателства за корупция в правителството на Иван Костов и че ги е предоставил на тогавашния президент Петън Стоянов.
В интервю за БиТиВи Ханке коментира поредната идея на прокуратурата да направи ревизия на приватизационните сделки на Прехода. Той разкаха как е бил в кабинета на президента Петър Стоянов и за пореден път споменал, че България трябва да се справи с корупцията". Държавният глава отвърнал, че ако няма доказателства, нищо не може да направи. Тогава Ханке извадил от куфарчето си документи, а Стоянов ги разгледал и наредил да се направят копия.
Докато секретарката ги копираше, Стоянов се обади на Костов, тогава премиер, и му се развика по телефона. Не разбрах какво му казваше, защото беше на български, но ясно схванах посланието - "професор Ханке те е хванал в крачка", разказа Ханке.
Той добави, че не знае какво е станало с документите, които е предоставил на Стоянов, като уточни, че най-добре е тези въпроси да бъдат насочени към него.
Посъветвах президента, той взе документите и не знам какво е направил с тях. Знам, че незабавно уведоми Костов. Ако трябваше да говоря с прокурора, бих казал, че с Костов се е насадил на "пачи яйца" и вероятно се е захванал с правилния човек, защото имаше страшно много корупция. В един конкретен случай буквално имах доказателствата, добави икономистът.
Ханке посъветва сегашните управляващи да организират референдум за влизането на България в еврозоната.
Според него българското правителство е решило да вкара България в чакалнята на Еврозоната "по много потаен начин, в пълен мрак". Разбира се, казват, че няма да променят обменния курс преди да влязат в чакалнята. Но щом влязат в чакалнята е ясно, че ще действат приетите правила, които позволяват 15% колебания от фиксирания курс на лева към еврото. Ето тук ще се появи спекулацията. Щом влезете в чакалнята, ще се породи нестабилност и спекулации, защото българското правителство вече е решило, без да пита народа, че ще подкрепи този текст. Не беше така в Литва, нито в Естония, припомня проф. Ханке.

Борисов разпореди Мавродиев да бъде уволнен от ББР

автор:Дума

visibility 234

/ брой: 68

Има достатъчно агнешко за Великден

автор:Дума

visibility 148

/ брой: 68

Трезорите предлагат кредитна ваканция до 6 месеца

автор:Дума

visibility 122

/ брой: 68

Из архивите на ЦРУ за България

автор:Христо Георгиев

visibility 296

/ брой: 68

Изповед на лошия закон

автор:Владимир Георгиев

visibility 105

/ брой: 68

Датата

автор:Дума

visibility 90

/ брой: 68

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ