22 Януари 2021петък12:37 ч.

Стил "Калинка"

/ брой: 127

автор:Евгени Гаврилов

visibility 728

"Здравейте, приятели! За мое най-голямо съжаление, Пламен Младеновски заяви, че ще се оттегли от процедурата за избор на председател на КЕВР! Неговите мотиви са: наложеното мнение в обществото, че изборът ще бъде осъществен нагласено, а не на база неговите експертни качества!", проплака в социалните мрежи председателят на парламентарната енергийна комисия Валентин Николов.

Естествено, Николов не уточнява, че и той има доста голям принос за появилите се съмнения, че председателският пост в енергийния регулатор се гласи за конкретен човек. Именно по негова инициатива управляващото мнозинство намали изискванията за кандидатите - конкретно за стаж. Парламентарният енергиен шеф се оправда с необходимостта "да се разшири кръгът на кандидатите и да се даде път на младите". Преведено на герберски език, това означава, че в действие влиза управленският стил "Калинка". В интерес на истината, още при Царя бе създаден прецедент да се променят правилата за заемането на определена длъжност. Тогава от закона отпадна изискването за висше образование, за да си министър. Целта беше Васил Иванов-Лучано да стане министър на спорта. Само че сегашните властници прекалиха. Нямат спирка, като се започне от злополучната шефка на фонд "Земеделие" Калинка Илиева, та до днес.

Преди време на бял свят се появиха документи, от които става виден механизмът, по който се назначават хората в държавната администрация, той явно е в сила и сега. Административният секретар на ГЕРБ пуска справка до всички структури на партията, които трябва да заемат определени позиции. След като справката се попълва, тя се връща на министерствата, където се назначават въпросните хора. В мотивите за назначение на тези хора пише: "Член на ГЕРБ", "Партиен кадър на ГЕРБ", "Симпатизант на ГЕРБ" и други подобни. Няма служба без такова назачение.  Почти няма и случай, в който кандидат-калинка да оосъзнае и признае, че не е за тази работа. Само един Пламен Младеновски го направи.

Прекратиха сделките за студен резерв

автор:Дума

visibility 264

/ брой: 15

КЕВР потвърди прогнозата за по-скъп газ от февруари

автор:Дума

visibility 211

/ брой: 15

Национален регистър ще следи запорите на коли

автор:Дума

visibility 226

/ брой: 15

Авиоотряд 28 ще прибира такси от правителствения ВИП

автор:Дума

visibility 196

/ брой: 15

Сметищата на националния манталитет

автор:Юри Михалков

visibility 322

/ брой: 15

За какво мечтахме, а какво ни сполетя

visibility 391

/ брой: 15

ДВАМАТА ЛУДИ

visibility 382

/ брой: 15

Брекзитизиране

автор:Евгени Гаврилов

visibility 226

/ брой: 15

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ