09 Август 2020неделя21:13 ч.

Стил "Калинка"

/ брой: 127

автор:Евгени Гаврилов

visibility 458

"Здравейте, приятели! За мое най-голямо съжаление, Пламен Младеновски заяви, че ще се оттегли от процедурата за избор на председател на КЕВР! Неговите мотиви са: наложеното мнение в обществото, че изборът ще бъде осъществен нагласено, а не на база неговите експертни качества!", проплака в социалните мрежи председателят на парламентарната енергийна комисия Валентин Николов.

Естествено, Николов не уточнява, че и той има доста голям принос за появилите се съмнения, че председателският пост в енергийния регулатор се гласи за конкретен човек. Именно по негова инициатива управляващото мнозинство намали изискванията за кандидатите - конкретно за стаж. Парламентарният енергиен шеф се оправда с необходимостта "да се разшири кръгът на кандидатите и да се даде път на младите". Преведено на герберски език, това означава, че в действие влиза управленският стил "Калинка". В интерес на истината, още при Царя бе създаден прецедент да се променят правилата за заемането на определена длъжност. Тогава от закона отпадна изискването за висше образование, за да си министър. Целта беше Васил Иванов-Лучано да стане министър на спорта. Само че сегашните властници прекалиха. Нямат спирка, като се започне от злополучната шефка на фонд "Земеделие" Калинка Илиева, та до днес.

Преди време на бял свят се появиха документи, от които става виден механизмът, по който се назначават хората в държавната администрация, той явно е в сила и сега. Административният секретар на ГЕРБ пуска справка до всички структури на партията, които трябва да заемат определени позиции. След като справката се попълва, тя се връща на министерствата, където се назначават въпросните хора. В мотивите за назначение на тези хора пише: "Член на ГЕРБ", "Партиен кадър на ГЕРБ", "Симпатизант на ГЕРБ" и други подобни. Няма служба без такова назачение.  Почти няма и случай, в който кандидат-калинка да оосъзнае и признае, че не е за тази работа. Само един Пламен Младеновски го направи.

Екатерина Захариева си урежда пост в ЕС?

автор:Дума

visibility 79

/ брой: 151

Бедствено положение в хасковски общини заради пожар

автор:Дума

visibility 43

/ брой: 151

Над 250 жалби са получени в парламента

автор:Аида Паникян

visibility 52

/ брой: 151

Протестно автошествие задръсти пътя към Калотина

автор:Дума

visibility 44

/ брой: 151

Родната тол система стана златна

автор:Дума

visibility 49

/ брой: 151

Пандемията срина приходите в транспорта

автор:Дума

visibility 47

/ брой: 151

Хората очакват да обеднеят още

автор:Дума

visibility 47

/ брой: 151

Димитър Зоров: Сирене под 12 лева е със сухо мляко

автор:Дума

visibility 34

/ брой: 151

Масови бунтове заляха ливанската столица

автор:Дума

visibility 38

/ брой: 151

Русия обяви кога ще отвърне с ядрен удар

автор:Дума

visibility 59

/ брой: 151

Тръмп се скара с ключов републикански спонсор

автор:Дума

visibility 37

/ брой: 151

Комисията Скопие-София може да заседава през септемри

автор:Дума

visibility 50

/ брой: 151

ДПС - Доган за пари и сеир

автор:Юри Михалков

visibility 49

/ брой: 151

Извинете се, г-н Борисов!

visibility 43

/ брой: 151

Учителят от Джулюница

автор:Лозан Такев

visibility 43

/ брой: 151

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ