14 Юли 2020вторник14:08 ч.

"Селата в община Сандански могат да са чисти и зелени, но е необходимо общинското ръководство да има волята и желанието да развива тези населени места...

Стефан Сабрутев обеща силно местно управление

За привличането на млади в Силистра Момчил Неков се ангажира с финансиране на специализации и курсове за повишаване на квалификацията

/ брой: 198

автор:Дума

visibility 694

Силно местно управление с грижа за всеки гражданин обеща кандидатът за кмет на община Смолян от коалиция "БСП за България" Стефан Сабрутев. Заедно с кандидатите за общински съветници той се срещна с жители на града. Проблемите са едни и същи - работа на парче при инфраструктурни проекти, лошо планиране и изпълнение на поддържащи дейности. Масово е чувството, че хората са оставени на произвола, без подкрепа от кметската администрация, подчерта Сабрутев. В квартал "Средок" местните се оплакаха, че отпадните води от канализацията се изливат в реката. Жители на "Чилингирска махала" сами бетонирали улиците и ги чистят при снеговалеж. В "Миньорски блокове" все повече самотни възрастни имат нужда от помощ, инфраструктурата на места е в окаяно състояние. В "Каптажа" от години липсват мерки за безопасно пресичане на пешеходците. "Знаем за вашите проблеми, многократно сме ги поставяли на заседания на ОбС и пред кмета, но липсва отговор. Затова и създадохме нашата управленска програма с цел да ги решим", заяви Сабрутев.

Проф. Иван Върляков, който е кандидат на левицата за кмет на Стара Загора, застъпи тезата, че в индустриалната зона на града трябва да има високотехнологични производства. По думите му за целта са необходими предвидимост, сигурност на инвестициите и работната ръка. Според проф. Върляков може да се направи още много за съвместна работа между общината и Тракийския университет. 

Кандидатът за кмет на община Силистра Момчил Неков се срещна с лекари от МБАЛ и от градската поликлиника. Медиците се оплакаха, че квалифицирани специалисти бягат от града, защото заплатите им са ниски, а условията за работа - недостатъчно добри. Неков се ангажира с финансиране на специализации и курсове за повишаване на квалификацията, настаняване в общински жилища и договори за финансиране на студенти. "В училищата в Хасково трябва да бъдат обучавани специализирани кадри, съобразно необходимостта на бизнеса от съответните специалисти. Средното образование в областния град трябва да се адаптира към нуждите на местната икономика - машиностроене, лека промишленост и хранително-вкусова промишленост", заяви кандидатът за кмет от "БСП за България" Коста Стоев на среща с представители на образованието в района.

"Удивително е как в кампанията за местна власт на най-бедната държава в ЕС никой, освен БСП, не говори достатъчно за работни места и за социална политика. Затова на тези избори ключовата дума е промяна, а кандидатът, който олицетворява промяната тук, в Кърджали, е Милко Багдасаров", заяви президентът на ПЕС Сергей Станишев. Евродепутатът посети Кърджали, за да подкрепи кандидатите на левицата за предстоящите избори.

Председателят на БСП Корнелия Нинова, кандидатът за кмет на Ямбол от "БСП за България" Катя Георгиева, зам.-председателят на НС Кристиан Вигенин и народният представител от левицата Петър Кънев се срещнаха с представители на бизнеса в Ямбол. Нинова заяви, че е привърженик на целенасочена и дългосрочна държавна политика за подпомагане на българското производство. Правене на бизнес без подкупи е възможно, увери тя.

ЕЦБ определи допустимите отклонения в курса лев/евро

автор:Дума

visibility 456

/ брой: 132

Без такса смет за закъсали фирми

автор:Дума

visibility 179

/ брой: 132

Близо 30% е сривът в износа извън ЕС

автор:Дума

visibility 166

/ брой: 132

Рекорд на заразени за ден в света

автор:Дума

visibility 237

/ брой: 132

Вучич отхвърли руска намеса

автор:Дума

visibility 310

/ брой: 132

Боеве между Армения и Азербайджан

автор:Дума

visibility 371

/ брой: 132

За "отслабването" на един вирус

автор:Аида Паникян

visibility 298

/ брой: 132

Датата

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 132

Държавата на "Големите птици"

автор:Ина Михайлова

visibility 2211

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ