15 Юли 2020сряда10:58 ч.

Стефан Бурджев: БСП има план за Северозапада

автор:Дума

visibility 337

"Законът за Северозапада БСП го предлага от много време насам, няколко пъти го поставяме на дневен ред, включително и във "Визия за България". Северозападът е най-бедният регион в ЕС. Имаме план за Северозапада. В нашата "Визия за България", въобще в нашите идеи за подобряване, алтернатива и напредък на България, влизат множество региони от България, не само Северозапада. Например регионите на Странджа-Сакар, Лудогорието, Родопите и много други", заяви Стефан Бурджев, народен представител от ПГ "БСП за България", пред БНТ.

Той обърна внимание, че предвид все по-трудната ситуация в социално и икономическо отношение за хората от Северозапада, БСП предлага учредяването със закон на фонд "Устойчиво развитие на Северозапада", който да бъде с годишен бюджет от 100 млн. лв. "Някои от целите, които сме си поставили - подпомагане на изграждането на индустриални паркове с повече от 40 на 100 общинско участие в тях; подпомагане на изграждането на техническа инфраструктура, собственост на общините; предприятия за изкупуване и преработка за земеделска продукция; да се субсидират жилищни програми за млади квалифицирани кадри; да се подпомогне изграждането и дейността на денонощни аптеки в малките населени места и много други", посочи Бурджев. Той каза, че БСП ще внесе законопроекта още в предстоящата парламентарна сесия и че от опозицията ще очакват в най-кратки срокове да бъде осъществен, както и че БСП силно се надява до края на есента законопроектът да влезе в сила.

Депутатът на левица подчерта, че БСП е единствената последователна и ясно откроена опозиция в парламента.  Даде  пресни примери - извънредната парламентарна комисия за контрол на разходите за борба с COVID-19, създадена по инициатива и предложение на БСП, както и това да могат да се издават наредби в извънредното положение не само от здравния министър, а от целия Министерски съвет, което Бурджев напомни е предложение на левицата. Той изтъкна, че БСП не е просто опозиция, а че е активно участваща конструктивна опозиция.

"Ние предлагаме редица мерки и стойностни предложения, проблемът е липсата на чуваемост от страна на управляващите. БСП е против мерки от типа на "60/40" - мерки от полза на изключително малък брой от фирмите, подпомагащи големите бизнесмени и работодатели, което го показва официалната статистика. Управляващите предложиха даването на безлихвени заеми, ние предложихме реална финансова подкрепа за най-затруднените български граждани, под формата на държавни грантове и в размер на една минимална работна заплата плюс осигуровките към нея. Това не са мерки само за едрия и голям бизнес", подчерта народният представител от социалистическата партия.

Два влака са удариха в Шехия, десетки са ранени

автор:Дума

visibility 103

Помощта на САЩ за Украйна била разграбена

автор:Дума

visibility 179

/ брой: 133

В Либия разрешиха намеса на Египет

автор:Дума

visibility 146

/ брой: 133

Берлин държи на "Северен поток 2"

автор:Дума

visibility 145

/ брой: 133

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ