28 Юни 2024петък05:41 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Ставаме непродуктивни в 14,55 ч.

/ брой: 127

автор:Дума

visibility 707

Ново изследване установи, че средностатистическият офис служител достига най-непродуктивния момент от деня в 14,55 ч. Допитването сред 420 британци сочи, че това е средното време, в което те изпадат в "затишие след обяда". Проучването потвърждава подозренията на много работодатели на Острова, че техните служители може да се взират в компютъра, но не правят нищо повече от това да клюкарстват с приятели.
В най-непродуктивния момент от деня офис служителите най-често решават да проверят профила си в социалните медии. Някои от тях планират също вечерните си занимания като посещение на заведение или игра на футбол, което също може да е свързано с използването на фейсбук или други сайтове. Мнозина заявили, че могат да се справят с работния ден само благодарение на чаша силно кафе и парче шоколад, за да се размърдат отново след 14,55 ч.
"Всички имаме върхове и спадове в продуктивността си. Но номерът е да поддържаме стабилно ниво на работа, вместо да изпадаме в двете крайности", смята Майкъл Дейвис от сайта за бизнес имоти. Експертът препоръчва на служителите да си вземат няколко 5-минутни минипочивки през деня, в които например да отидат до чешмата, да си направят чаша чай или да се разходят набързо.
Анкетираните също така заявили, че най-продуктивният момент от деня е в 10,26 ч. В това време те обикновено проверяват и отговарят на имейлите си и планират работния си ден. На второ място е 16,16 ч., когато хората най-често бързат да завършат някои изостанали задачи, за да си тръгнат от офиса навреме.
Но прилежността не трае дълго, показва допитването. Мнозина служители признали, че "се изключват психически" от работния режим около 18 мин., преди да си тръгнат от офиса.

Официално ни отрязаха за еврозоната през 2025 г.

автор:Дума

visibility 404

/ брой: 120

Плашат с възможна липса на бял, "Добруджа" и типов хляб

автор:Дума

visibility 368

/ брой: 120

Жилищното кредитиране в България приближава 22 млрд. лв.

автор:Дума

visibility 370

/ брой: 120

Шефът на АЕЦ "Козлодуй" призна за инцидент в шести блок

автор:Дума

visibility 376

/ брой: 120

Урсула фон дер Лайен остава начело на ЕК

автор:Дума

visibility 369

/ брой: 120

Сърбия готова да направи компромиси за Косово

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 120

Бивш швейцарски президент оглави Съвета на Европа

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 120

Накратко

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 120

Твърдо "не"

автор:Нора Стоичкова

visibility 372

/ брой: 120

Парламентарното театро на Б.Б.

автор:Александър Симов

visibility 370

/ брой: 120

Путин създава ново поколение олигарси

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 120

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ