20 Октомври 2019неделя20:30 ч.

Станишев сравни с баба Яга борбата на ГЕРБ с кризата

Предпочитам 20 км магистрали по-малко за един мандат, но пенсионерите да не гладуват, заяви лидерът на БСП

/ брой: 250

автор:Юлия Кулинска

visibility 639

За ГЕРБ кризата е все едно баба Яга, която сече всичко живо в България, заяви президентът на ПЕС и лидер на БСП Сергей Станишев, който прочете декларация на ПГКБ от трибуната на парламента вчера. Управление на ГЕРБ е равно на бедност и на всички е ясно, че краят на това управление идва, категоричен е той. "Днес един от всеки двама българи в семейство е под прага на бедността. Броят на хората, които живеят в мизерия, е нараснал със 120 000 души само за една година. 700 000 човека са без работа, въпреки гръмките обещания на ГЕРБ в началото на мандата, че ще осигурят стотици работни места. Една трета от младите у нас са без препитание", отбеляза лидерът на БСП. "И сега властта продължава да ни омайва с нови сладки обещания за увеличение на пенсиите. След три години управление на ГЕРБ размерът на гарантираните минимални доходи остава непроменен. Обезщетението за гледане на малко дете е 240 лв. при положение, че минималната работна заплата става 310 лв.", пресметна Станишев. Според него  ГЕРБ отнема по 70 лв. месечно от всяка майка, за да покрива дупките в бюджета. 20 000 по-малко са родените деца в България за последните 4 години, посочи той. На фона на това гръмките хвалби, че ще се увеличат пенсиите, и други сладки приказки, например за увеличение на заплатите на учители, на полицаи, на онкоболни, какво увеличение, дори и инфлацията не се покрива с него, смята Станишев. "Всяка година от управлението на Борисов означава 5 хиляди по-малко родени деца или 20 000 по-малко за четири години. И искате да продължи това още 4 години?", попита той.
4 години са пропилени за повечето българи. Огромната част от хората ще живеят много по-бедно след управлението на Борисов, категоричен е той. "Правителството казва, криза е, тя е виновна, трябва да затягаме коланите. Съвсем наскоро обаче вицепремиерът г-н Дянков обяви, че кризата у нас е приключила. Как така? За три пълни години вие сте похарчили със 17 млрд. лв. повече от предишното правителство", продължи с обвиненията си Станишев. Хората питат защо като е свършила кризата, все още няма пари, но отговор няма, а междувременно за същите тези години ще натоварите всеки един българин с още дългове, твърди лидерът на левицата.
Вие сте кризата и нямате оправдание за тази бездушна политика, обърна се Станишев към управляващите. Предпочитам 20 км магистрали по-малко за един мандат, но пенсионерите да не гладуват, и това беше политика на предишното правителство, допълни Станишев.

 

Синове на кметове се облажили с евтина земя

автор:Дума

visibility 53

/ брой: 201

Глоба до 15 хил. лв. грози Борисов за незаконна агитация

автор:Дума

visibility 40

/ брой: 201

Детският дом във Видин става комплексен център

автор:Аида Паникян

visibility 30

/ брой: 201

Гурбетчиите пращат по 3,4 млн. евро на ден

автор:Дума

visibility 32

/ брой: 201

Половин тон заразена риба стигна до потребителите

автор:Дума

visibility 38

/ брой: 201

Светът прахосва храна за 400 млрд. долара

автор:Дума

visibility 28

/ брой: 201

Нарушава се примирието между Анкара и кюрдите

автор:Дума

visibility 40

/ брой: 201

Джонсън поиска отлагане на Брекзит, но с уловка

автор:Дума

visibility 34

/ брой: 201

Северна Македония върви към избори

автор:Дума

visibility 30

/ брой: 201

В Хонконг прилагат Майдана от Киев

автор:Дума

visibility 33

/ брой: 201

"Зиги-Заги, Ой-Ой-Ой, Адолф Хитлер наш герой!"

автор:Велислава Дърева

visibility 51

/ брой: 201

И ядно тупаме с краче

автор:Константин Иванов

visibility 33

/ брой: 201

Николай Радев: "Златният дъжд" от пари към Пловдив е мит

автор:Павлета Давидова

visibility 32

/ брой: 201

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ