24 Март 2019неделя19:49 ч.

Срив спря фейсбук

/ брой: 51

автор:Дума

visibility 64

Фейсбук бе спрян за часове в сряда вечер, като проблемите продължиха и в четвъртък. Най-голямата социална мрежа бе на практика неизползваема, не работеха няколко от основните й приложения. Сайтове, следящи работата на различните платформи в интернет, получиха 11 000 сигнала за липса на достъп от България. След полунощ срещу четвъртък те все още бяха известявани от много държави, че приложенията не работят пълноценно или въобще.

Причините за срива не са известни. Липсва и официално потвърждение, че проблемите са отстранени. На места дейността на популярните приложения е възстановена.

По непотвърдена информация причина за прекъсването е вид кибератака, известна като "отказ от услуга". Целта е да се спре достъпът на потребителите до важна информация или до определен сайт. Мишената се атакува с огромен обем заявки, което забавя и дори спира работата на сървърите й.

От фейсбук дори прибегнаха до туитър, за да съобщят, че са наясно с наличието на проблем и работят за отстраняването му. "Знаем, че някои потребители в момента изпитват проблеми да ползват нашето семейство от приложения", написаха от компанията.

Това е най-сериозният проблем в работата на социалната мрежа от 2008 г. Тогава потребителите й са били около 150 млн. души, като днес те са близо 2,3 млрд.

Приемна

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 57

Апартаментът

автор:Павлета Давидова

visibility 1489

/ брой: 56

Полюсите на българската фило-фобия

visibility 440

/ брой: 56

В Испания няма давност за фашизма

visibility 472

/ брой: 56