29 Март 2020неделя02:55 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Ликвидация

Спряха фестивала "Златната ракла"

/ брой: 198

автор:Дума

visibility 1580

Традиционният международен фестивал за телевизионно кино "Златната ракла" е спрян от новия генерален директор на БНТ Вяра Анкова. Причина за това според електронния сайт Plovdiv. online, била "кризата с парите в БНТ".
Опитът ни да се свържем с шефката на дирекция "Международна дейност" на БНТ Мария Илиева, за да узнаем повече подробности за решението на новата генералната директорка на медията се натъкна на камък. След многократните ни обаждания по телефона на нейната секретарка, остана да очакваме позвъняване от нейна страна, което така и не се състоя. Поради тази причина тъй и не можахме да получим отговор на въпроса дали фестивалът е "спрян" или окончателно закрит.
"Златната ракла" е един от най-старите и авторитетни телевизионни фестивали в Европа. Той е създаден през 1968 г. През изминалите 42 години Голямата награда на фестивала е отпътувала за Франция, Великобритания, Русия, САЩ, Испания, Япония, Корея, Китай, Бразилия и редица други страни. Само през последните 10 години тя бе присъдена на десетки талантливи филмови творци, журналисти и екипи в България и чужбина.
Според TV и филмови специалисти обяснението за "спирането" на фестивала с липсата на средства е само формално прикриване на продължаващата ликвидация на българската култура от ведомството на Вежди Рашидов.

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ