10 Юли 2020петък18:59 ч.

Спрете противопоставянето!

Отворено писмо от 15-а основна партийна организация в ж.к. "Дианабад", район "Изгрев", София, до кандидатите за председател на БСП

/ брой: 66

visibility 580

Уважаеми другари кандидати за поста "председател на БСП",

На 13 март 2012 г. нашата ОПО проведе своето редовно отчетно-изборно събрание. С удовлетворение констатирахме, че значително сме подобрили позициите си в квартала, израз на което е, че спечелихме последните два избора в нашата секция - за президент и вицепрезидент и за общински съветници. Отчетохме, че това не е целият ни потенциал (загубихме изборите за кмет на София), но за да го развием, очакваме от националното, градското и районното партийни ръководства да правят верни анализи и правилни изводи за състоянието на партията на съответните нива, за причините за недобрите изборни резултати, както и да предприемат адекватни мерки за възстановяване на доверието в партията.
Това писмо е свързано точно с последното. Не одобряваме начина, по който се води борбата за председателския пост в БСП. Вместо "лидерско" противопоставяне, свидетели сме на "личностно" такова. Нашето схващане е, че "арената" на тази "борба" е конгресът. Искаме там да наблюдаваме съревнованието на идеи за развитието на партията. Искаме там да бъде излъчен победителят от това състезание, в което впрочем участниците могат да бъдат и повече от двама. Искаме там кандидатите за председател да имат възможността да "наклонят" везните в своя полза чрез визията си за възстановяване на доверието в партията, а не с медийните изяви и тяхното не съвсем обективно интерпретиране да се дават основания за разговори от рода "разцепление на партията", което няма да допуснем, защото болеем за нея и защото социалистите винаги сме били едно цяло и в нашето другарство е силата ни.
През нашия поглед се вижда, че са необходими реформи за развитието и на хоризонталните, и на вертикалните структури в БСП, както и да се инициира дебат по основните въпроси на ценностното и идеологическо развитие на партията. Има и куп други неща, които могат да бъдат поле за развитието на лидерския дебат. Тези важни въпроси за нашата партия се дискутират активно и по време на провежданите отчетно-изборни събрания на основните партийни организации, и изразените на тях мнения и предложения се надяваме да стигнат и бъдат чути и на предстоящия конгрес.
Един от нашите партийни членове, 60 години живял с идеите, успехите, както и с болките от неуспехите на нашата партия, сподели на събранието ни, че никога през своя дългогодишен живот не се е срамувал, когато партията е претърпявала неуспех в борбата с опонента, но че сега се срамува от това вътрешно медийно противопоставяне.
Ние отправяме апел към кандидатите за председател на БСП, в името на каузата, заради която се събираме, живеем и неистово отстояваме, да се спре медийното противопоставяне - то вреди не само на партията, но и на нас като партийни членове. Очакваме на 48-ия конгрес да развиете своите тези и нека по-достойният победи.

    Председател на 15-а ОПО
    Цветелин Софрониев


 

ЕП окончателно прие пакета "Мобилност"

автор:Дума

visibility 220

/ брой: 130

Търговията на дребно с рекорден спад през май

автор:Дума

visibility 206

/ брой: 130

Зърнената реколта най-слаба от десетилетия

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 130

Турция обяви "Св. София" за джамия

автор:Дума

visibility 48

Don't touch Our Gladstone!*

автор:Велислава Дърева

visibility 403

/ брой: 130

Ще бъде ли реабилитиран Оруел?

автор:Мирослав Попов

visibility 366

/ брой: 130

Датата

автор:Дума

visibility 218

/ брой: 130

В ход е откровен прокурорски преврат

автор:Дума

visibility 1026

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ