03 Юли 2020петък01:08 ч.

Списъците на Борисов

/ брой: 42

автор:Станка Динева

visibility 1543

Купища списъци за назначения на коалиционни партньори във всички нива на властта задръствали бюрото на министър-председателят Бойко Борисов. Оплака се самият той: "Омръзна ми малки партии да носят списъци за назначения".
Редно е Борисов да не роптае, защото той си избра коалиционните партньори. Кога друг път Патриотичният фронт ще може да се уреди на видно място на чиновническата сергия. И това ще продължи до заветното "да" на 16-милиардния дълг. Нали заради него Валери Симеонов стана председател на временната комисия за контрол над енергетиката. Малко по-рано Красимир Каракачанов от ВМРО пък седна в зам.-председателското кресло до Цецка Цачева.
В Реформаторския блок работата е друга - трябва да бъдат удовлетворени властовите амбиции на 5 партии. Щения много, постове малко. Затова вече се ритали не само между политическите сили, но и вътре в тях. Дори имало членове на партия, които предлагали да бъде уволнено другарчето.
С голяма доза сигурност можем да допуснем, че до сряда, когато трябва да мине ратификацията на 16-те милиарда лева, разместване няма да има. Няма да стане и през следващите 3-4 месеца, защото толкова трябват за емитирането на нов дълг. След това може да станем свидетели на свободния полет на някои реформаторски тела.
АБВ също си откъсна парче от баничката на ГЕРБ. Не само защото Ивайло Калфин стана вице и социален министър - той, тъй да се каже, предаде европейски вид на личния състав на кабинета. Понеже за пустата енергийна комисия Кирил Цочев от АБВ и Валери Симеонов от ПФ се явили неотстъпчиви кандидати, Цочев светкавично зае престижното зам.-председател на парламента на мястото на Росица Янакиева, светла и памет.
Който плаща музиката, той я и поръчва, класи кръчмарска мъдрост. В описаната компания плащачът е един. Другите могат да продължат да правят списъци.
 

Курортът "Албена" затвори всички барове и дискотеки

автор:Дума

visibility 95

/ брой: 125

Кратки новини

автор:Дума

visibility 62

/ брой: 125

Франция напуска операция на НАТО

автор:Дума

visibility 101

/ брой: 125

Помпео настоява за взаимодействие с Русия

автор:Дума

visibility 77

/ брой: 125

77% от руснаците подкрепиха Путин

автор:Дума

visibility 78

/ брой: 125

Кратки новини

автор:Дума

visibility 62

/ брой: 125

В мрежата на електронните игри

автор:Альона Нейкова

visibility 115

/ брой: 125

Наричахме го Болшевик

автор:Кирил Момчилов

visibility 97

/ брой: 125

Датата

автор:Дума

visibility 71

/ брой: 125

Гръцкият геноцид над българите, 1913-та

автор:Христо Георгиев

visibility 797

/ брой: 124

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ