23 Септември 2019понеделник14:09 ч.

Депутат от ГЕРБ предлага:

Спират парното на всички, ако половината не плащат

Така щяло да има по-добра дисциплина при плащанията и нямало да се ощетяват изрядните платци

/ брой: 224

автор:Дума

visibility 86

Парното в блока да се спира, ако 50 на сто от собствениците не са си плащали сметките през последния отоплителен сезон. Това предлага депутатът от ГЕРБ Валентин Николов. По думите му работна група в енергийното ведомство подготвяла изцяло нов закон за енергетиката и обсъжда в него да залегне и този въпрос. Николов уточни, че идеята периодът на задълженията да е два месеца е на шефа на "Топлофикация-София" Петко Милевски.
Още през март енергийният министър Трайчо Трайков предложи 70 процента, а в момента има предложение за 50 процента, каза пред Дарик Николов. Това се обсъжда от работна група. Въпросът за процентите наистина е важен, но по-важното е това да се случи, защото трябва да се носи солидарна отговорност, както когато се плаща за общите части и тогава се носи обща отговорност, каза Николов. По неговите думи трябва се да плаща и солидарната услуга, която се дава в етажната собственост. По Закона за етажната собственост винаги може да се изисква от нередовните платци да си изпълнят ангажиментите, каза народният избраник. Акцентирам върху солидарната услуга, защото солидарно трябва да се носи отговорност от етажната собственост - както трябва общите части да се поддържат от всички, така и общата услуга трябва да се плаща от всички, каза депутатът.
По-думите му поради тази причина се търси вариант минимален брой хора, които са изрядни, да бъдат ощетени. Той каза, че преди две-три години е имало моменти, когато са се изключвали входове, в които всички обитатели са били неизрядни платци. Според него "събираемостта и дисциплиниращият ефект са били големи".

 

Посрещаме есента

автор:Дума

visibility 90

Почина проф. Юлиан Вучков

автор:Дума

visibility 444

Пакетът "Мобилност" няма да се преразглежда

автор:Дума

visibility 458

/ брой: 181

Тол системата може да не тръгне и на 1 март

автор:Дума

visibility 360

/ брой: 181

БДЖ отменя влакове, няма локомотиви

автор:Дума

visibility 545

/ брой: 181

Вносните цигари задължително с дата на производството

автор:Дума

visibility 202

/ брой: 181

Най-старият туроператор фалира, предизвика паника

автор:Дума

visibility 0

Откриха нови доказателства за произхода на човека

автор:Дума

visibility 175

Нов Ньой?

автор:Юри Михалков

visibility 812

/ брой: 181

Връх на невинността

автор:Павлета Давидова

visibility 668

/ брой: 181

Много шум и... нищо

автор:Галина Младенова

visibility 528

/ брой: 181

Новите "Кучета" откриват сезона на Арт театър

автор:Надежда Ушева

visibility 549

/ брой: 181

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ