23 Септември 2019понеделник14:30 ч.

Спират парното, ако съседите не плащат

Според потребителите тази мярка ще породи социално напрежение

/ брой: 224

автор:Дума

visibility 780

Парното в блока да се спира, ако 50 на сто от собствениците не са си плащали сметките през последния отоплителен сезон. Това предлага депутатът от ГЕРБ Валентин Николов. Вече имало работна група в енергийното ведомство, която подготвяла изцяло нов закон за енергетиката и се обсъжда в него да залегне такава възможност. Има идея периодът на неплатените задължения, заради които да се спира парното, да е не цял отоплителен сезон, а два месеца. Въвеждането на тази мярка щяла да дисциплинира лошите длъжници и така минимален брой хора, които са изрядни, щели да бъдат ощетени.
Според Емил Георгиев от Федерацията на потребителите, ако това се въведе, ще настане хаос, ще нарастне социалното напрежение и ще се нанесе удар върху всички потребители в страната. Най-много ще пострадат добросъвестните, а въсщност държавата ще прехвъли горещия картоф на хората, заяви Георгиев. Според него държавата има други механизми, черз които да реши този проблем. По думите на енергийния експерт Михаил Димитров България е единствената държава в Европа, където крайният потребител в сградата има лични отношения с топлоснабдителното предприятие. Топлофикацията би трябвало да продава енергията на сградата, а етажните съсобственици да уреждат сметките помежду си по законов начин, заяви той. Според него това предложение е разумно и то ще ни приближи към европейския модел.

 

Посрещаме есента

автор:Дума

visibility 90

Почина проф. Юлиан Вучков

автор:Дума

visibility 444

Пакетът "Мобилност" няма да се преразглежда

автор:Дума

visibility 458

/ брой: 181

Тол системата може да не тръгне и на 1 март

автор:Дума

visibility 360

/ брой: 181

БДЖ отменя влакове, няма локомотиви

автор:Дума

visibility 545

/ брой: 181

Вносните цигари задължително с дата на производството

автор:Дума

visibility 202

/ брой: 181

Най-старият туроператор фалира, предизвика паника

автор:Дума

visibility 0

Откриха нови доказателства за произхода на човека

автор:Дума

visibility 175

Нов Ньой?

автор:Юри Михалков

visibility 812

/ брой: 181

Връх на невинността

автор:Павлета Давидова

visibility 668

/ брой: 181

Много шум и... нищо

автор:Галина Младенова

visibility 528

/ брой: 181

Новите "Кучета" откриват сезона на Арт театър

автор:Надежда Ушева

visibility 549

/ брой: 181

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ