25 Юли 2021неделя00:20 ч.

Карикатура АНАТОЛИЙ СТАНКУЛОВ

Акценти

Спасителят: Прост съм, затова ме избирате

Може да е обидно, но май ще се окаже прав...

/ брой: 72

автор:Константин Иванов

visibility 2222

Както не знае колко точно дядовци има, така и не знае, че е достоен да бъде герой на Молиер. Както героят в "Буржоата благородник", на когото обясняват разликата между проза и поезия, възкликва: "Я, не съм знаел, че цял живот творя проза", така и той е истински марксист-ленинец, без да го осъзнава. Защото според класиците, и по-специално според Ленин, печатът (тогава телевизия не е имало) е колективен пропагандатор и колективен организатор. Сега вестници почти няма, но телевизии - колкото щеш. И в тях денонощно присъства премиерът, да се свети името Му, бате Бойко. Той е главен лекар на родината, той е доставчик на маски и други предпазни средства, той е пример за Германия, Сингапур и островите Зелени нос, та дори за своя приятел Тръмп... Абе, той е всичко. Човекът-държава, да ме прости Луи ХIV.

Та Бойко интуитивно е осъзнал, че щом си на малкия екран, си всичко. Имало правителство - излишни разходи за заплати, които може да бъдат дарени - ако не въобще, поне част от тях. Тук се спукала тръба, Бойко е на място и разпорежда да се запуши; липсвали маски - шивашките цехове да зарежат гащите и да почнат да произвеждат маски, дори ще изнасяме, та и да припечелим някой лев от КОВИД-а. Министри влизат в пандиза, защото не са си свършили работата, която Той сега трябва да върши; журналистки, които иначе са доброжелателни, са пуйки (синоним "мисирки"), да не му задават тъпите си въпроси, защото с присъствието си запълват част от екрана, отреден само за Него. Обикаля на волана на джипката и... изненада: попада на мъж, с когото са земляци. "Ти помниш ли..." И оня как да не си спомни... Когато е предизвестено посещението му, булките отиват на фризьор, та да са красиви, ухилени до ушите, докато се снимат с Него. Майките на булките му плетат пуловери...

Патриархът му целува ръка, пардон май объркахме нещо ритуала, но реално е така, нали Той, страдалецът, е влизал при комунизма в черквата през задния вход (подробност е, че черквите нямат заден вход). В цял свят католиците, протестантите, юдеите отмениха масовите богослужения, папа Франциск служи в безлюден храм; за първи път ритуалът с носенето на кръста по пътя на Via Dolorosa - пътя, по който е Исус е отивал към кръста - е отменен; евреите празнуват Песах у дома, само наши владики твърдят, че "нема страшно" - пандемията спира пред входа на черквата и в Бургас комкат вярващите с една лъжичка, а те си целуват иконите (май разпоредиха иконите да се замиват, като при нестинарите). И патриархът измолва от благоволението Му миряните все пак да ходят на черква, макар и на метър разстояние. Толкова го спазват тоя метър и клиентите на Женския пазар... А, и върбови клонки да не се раздават, да бъдем коректни. Върбовите клонки са най-големите преносители на КОВИД-а, да знаете.

Какво по-голямо признание, че медиите, и в днешно време - най-вече телевиите, потвърждават марксистко-ленинската постановка, че са велика сила, която трябва да е колективен...(виж по-горе). Погледнете коментарите във фейсбук и подобни. От сто коментара поне 80 са ентусиазиран възглас: "Браво, Бойко, ти си не просто генерал, премиер, доктор, пример и светило на световната сцена, но и СПАСИТЕЛ на нацията". Не вярвате?  Ами погледнете рейтинга му: вече гони осемдемдесетте пункта, а преди да ни сполети КОВИД-а беше двайсетина. Сигурен съм, че не е фалшификация, уйдурма. Утре, ако има избори, се е бетонирал за четвърти мандат.

Често при подобни случаи си спомням лафа Му: "Аз съм прост и вие сте прости, затова се разбираме". С леко "пипване" това може да звучи като: "Аз съм прост и вие сте прости, затова ме избирате".

Е, може да е и малко пресилено и обидно, ама... май ще излезе прав.

Освободено е ръководството на БЕХ

автор:Дума

visibility 331

Очакват 2% годишна инфлация

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 140

Купуваме по-скъпи телевизори на изплащане

автор:Дума

visibility 342

/ брой: 140

Новата COVID вълна вече е тук

автор:Дума

visibility 280

Италия въвежда зелени пропуски за ваксинирани

автор:Дума

visibility 295

Заев пожела на Албания успех по пътя към Евросъюза

автор:Дума

visibility 394

/ брой: 140

Варшава: Русия победи в спора за "Северен поток 2"

автор:Дума

visibility 500

/ брой: 140

Последна въздишка

автор:Ина Михайлова

visibility 1493

/ брой: 140

Злодеите разстрелват поетите заради песните им

visibility 663

/ брой: 140

Федерализиране или разделяне на Украйна?

автор:Чавдар Добрев

visibility 444

/ брой: 140

Арогантност

автор:Деси Велева

visibility 431

/ брой: 140

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ