11 Юли 2020събота20:06 ч.

Спасение

/ брой: 187

автор:Юлия Кулинска

visibility 40

Саркастичният лозунг на руските класици Илф и Петров "Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се", който стана философия на всекидневието ни, е на път да се сбъдне. Години наред под безучастния поглед на държавата стотици българи се опитваха да се измъкнат поединично от безмилостната хватка на монополите. ЕРП-та, ТЕЦ-ове, регулаторни органи и властта десетилетия са в симбиоза, която изсмуква и без това изтънелите ни портфейли. Бунтът през февруари срещу високите сметки за ток беше предупреждение, че давещите се в бедността едва държат главите си над блатото на мизерията.
Добре е, че най-сетне управляващите чуха воплите на страдащите и показаха воля да спасят хората от своеволията на монополите. От БСП се ангажираха още наесен да сложат "стоп" на 70-те лева, с които ЕРП-тата ни рекетират при повторно включване на тока. Монополистите няма да могат да дръпват шалтера, ако не са ни предупредили. Независим контролен орган ще бъде арбитър дали електромерите се отчитат точно. "Умни" измервателни уреди ще "следят" за качеството на тока и на парното. И ако те не отговарят на стандартите, няма да отчитат изразходваното количество. Спомнете си как заради ниското напрежение ЕВН в Унгария бе принудено на плаща милиони компенсации, след което си взе багажа и напусна страната.
Слага се точка и на случаите, в които потребителите трябва да минат през "деветте кръга на ада", за да потърсят "миражни" компенсации за унищожена техника в резултат на токови удари. В най-скоро време "оазисът на шуробаджанащината" ДКЕВР да стане обществена и в нея да участват експерти - представители на гражданското общество, предвиждат още социалистите. Най-после няма да плащаме парното на съседа, който уж си е спрял топлото...
Чуждите ЕРП-та доказаха, че са оперирани от социална чувствителност, интересува ги единствено печалбата. Дали най-сетне държавата, в ролята на Корадо Катани, няма да ги натика в ъгъла и да ни изтръгне от изсмукващата им хватка?

ЕП окончателно прие пакета "Мобилност"

автор:Дума

visibility 377

/ брой: 130

Търговията на дребно с рекорден спад през май

автор:Дума

visibility 345

/ брой: 130

Зърнената реколта най-слаба от десетилетия

автор:Дума

visibility 429

/ брой: 130

Don't touch Our Gladstone!*

автор:Велислава Дърева

visibility 636

/ брой: 130

Ще бъде ли реабилитиран Оруел?

автор:Мирослав Попов

visibility 563

/ брой: 130

Датата

автор:Дума

visibility 313

/ брой: 130

В ход е откровен прокурорски преврат

автор:Дума

visibility 1276

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ