01 Декември 2021сряда20:24 ч.

Спасение

/ брой: 187

автор:Юлия Кулинска

visibility 51

Саркастичният лозунг на руските класици Илф и Петров "Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се", който стана философия на всекидневието ни, е на път да се сбъдне. Години наред под безучастния поглед на държавата стотици българи се опитваха да се измъкнат поединично от безмилостната хватка на монополите. ЕРП-та, ТЕЦ-ове, регулаторни органи и властта десетилетия са в симбиоза, която изсмуква и без това изтънелите ни портфейли. Бунтът през февруари срещу високите сметки за ток беше предупреждение, че давещите се в бедността едва държат главите си над блатото на мизерията.
Добре е, че най-сетне управляващите чуха воплите на страдащите и показаха воля да спасят хората от своеволията на монополите. От БСП се ангажираха още наесен да сложат "стоп" на 70-те лева, с които ЕРП-тата ни рекетират при повторно включване на тока. Монополистите няма да могат да дръпват шалтера, ако не са ни предупредили. Независим контролен орган ще бъде арбитър дали електромерите се отчитат точно. "Умни" измервателни уреди ще "следят" за качеството на тока и на парното. И ако те не отговарят на стандартите, няма да отчитат изразходваното количество. Спомнете си как заради ниското напрежение ЕВН в Унгария бе принудено на плаща милиони компенсации, след което си взе багажа и напусна страната.
Слага се точка и на случаите, в които потребителите трябва да минат през "деветте кръга на ада", за да потърсят "миражни" компенсации за унищожена техника в резултат на токови удари. В най-скоро време "оазисът на шуробаджанащината" ДКЕВР да стане обществена и в нея да участват експерти - представители на гражданското общество, предвиждат още социалистите. Най-после няма да плащаме парното на съседа, който уж си е спрял топлото...
Чуждите ЕРП-та доказаха, че са оперирани от социална чувствителност, интересува ги единствено печалбата. Дали най-сетне държавата, в ролята на Корадо Катани, няма да ги натика в ъгъла и да ни изтръгне от изсмукващата им хватка?

Австрия удължи локдауна с 10 дни

автор:Дума

visibility 186

ООН настоя за глобален план за ваксинация

автор:Дума

visibility 290

Украйна призова НАТО за сакнции срещу Русия

автор:Дума

visibility 315

Датата

автор:Дума

visibility 63

/ брой: 232

Кой кара снегорина?

автор:Деси Велева

visibility 586

/ брой: 231

До Никулден не трябва да пуснем Омикрон

автор:Велиана Христова

visibility 681

/ брой: 231

Борбата за теменужките

автор:Деси Велева

visibility 720

/ брой: 231

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ