25 Май 2020понеделник08:40 ч.

Социална Европа е невъзможна без социална местна власт

автор:Дума

visibility 867

За БСП е изключително важно да развива леви политики в общините. С тези думи лидерът на левицата Корнелия Нинова се обърна към участниците в международната конференция „За единни Балкани в социална Европа“, организирана от Градския съвет на БСП в София и Национална асоциация за международни отношения. Във форума взеха участие кметове от Гърция, Румъния и Албания.  

Целта ни е да споделим опит и да обменим добри практики, но и да споделим общи проблеми, които да очертаят общи политики, разясни Нинова. Тя подчерта, че от БСП не споделят мнението, че няма леви и десни политики. Има лява политика както на европейско равнище, така и на национално и на местно ниво, категорична бе Корнелия Нинова. И открои някои от приоритетите, които БСП е заложило за развитието на всяка община, където управляват леви кметове  -  безплатни детски градини, добро инфраструктурно развитие, социална политика, развитие на малкия и среден бизнес, стимулиране на млади семейства. За социалистите е важен и въпросът за отношенията между централна и местна власт, тъй като в България има проблем с това. У нас отношенията между тях се изкривяват в полза на изпълнителната власт, която действа субективно и не минават по пътя на закона и институциите, сподели Нинова.

 Социална Европа е невъзможна без социална местна власт, подчерта в изказването си зам.-председателят на Народното събрание и депутат от БСП Кристиан Вигенин. По думите му за левите партии местната власт е от изключително значение, защото тя дава възможност за реални действия за подобряване на живота на гражданите. Представителите на левицата в местната власт можете всеки ден да решавате проблемите на хората, особено когато хората са избрали личности, за които по-добрият живот на гражданите е от първостепенна важност, изтъкна той.

 Наша обща задача трябва да бъде превръщането на Балканите в истинска част от ЕС. Това ще стане, когато имаме адекватна социална политика и качество на живот, което съответства на средноевропейските равнища, каза още Вигенин.

Като светлина ще потъна...

автор:Елена Алекова

visibility 486

/ брой: 96

Не погубвайте българския език!

автор:Любомир Калев

visibility 904

/ брой: 96

Датата

автор:Дума

visibility 310

/ брой: 96

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ