09 Април 2020четвъртък09:24 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Социалистите първи приеха платформа за евровота

/ брой: 8

автор:Дума

visibility 631

Първата парламентарна партия у нас, чиито приоритети за евроизборите са ясни, е БСП. На заседанието си НС прие платформата, с която влиза в надпреварата за ЕП. "Визия за Европа"- "За Европа на народите и социалната държава - солидарна, хуманна и сигурна" бе приетa с единодушие. Допълнения и уточнения обаче ще бъдат внесени при официалното му приемане от конгресa.        

7 са разделите на платформата, уточни Валери Жаблянов от ИБ на БСП. Първият очаква Европейски социален съюз, подкрепен от нов икономически модел на развитие и растеж за преодоляване на неравенствата. БСП настоява за единен и демократичен ЕС, близо до хората и уважаващ суверенитета на държавите членки. Има изискване за многогодишна финансова рамка в услуга на сближаването, на гражданите и на реалната икономика, както и очакването за силна и ефективна Кохезионна политика след 2020 г. Разписана е визията на БСП за ЕС за по-добър живот на бъдещите поколения. Следва концепция за устойчива миграционна политика, съобразена с националните интереси. В последната част е уточнена визията за участието на ЕС в глобалната политика. Документът настоява за диалог с Руската федерация, добри стратегически отношения със САЩ и Китай и диалог с Турция за запазване на мира.

Евродепутатите трябва да следват определени национални приоритети. Акцент има върху равенството - на гражданите и на държавите членки. Припомнена е позицията на БСП срещу приемането на пакета "Макрон" и приемането на България в Шенген, отпадането на Механизма за сътрудничество и оценка и изграждането на нови собствени ядрени мощности. Евродепутатите трябва да следват линията на БСП срещу Истанбулската конвенция и Пакта на ООН за бежанците.

"Спечелването на европейските избори в България от БСП е задължителна стъпка към разрушаване на десетилетното статукво. Нашият изборен успех ще бъде победа на всички български граждани над статуквото и важна крачка към по-добрия утрешен ден", завършва документът.

Борисов разпореди Мавродиев да бъде уволнен от ББР

автор:Дума

visibility 383

/ брой: 68

Има достатъчно агнешко за Великден

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 68

Трезорите предлагат кредитна ваканция до 6 месеца

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 68

Из архивите на ЦРУ за България

автор:Христо Георгиев

visibility 600

/ брой: 68

Изповед на лошия закон

автор:Владимир Георгиев

visibility 185

/ брой: 68

Датата

автор:Дума

visibility 143

/ брой: 68

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ