28 Септември 2020понеделник23:40 ч.

Социалистите първи приеха платформа за евровота

/ брой: 8

автор:Дума

visibility 738

Първата парламентарна партия у нас, чиито приоритети за евроизборите са ясни, е БСП. На заседанието си НС прие платформата, с която влиза в надпреварата за ЕП. "Визия за Европа"- "За Европа на народите и социалната държава - солидарна, хуманна и сигурна" бе приетa с единодушие. Допълнения и уточнения обаче ще бъдат внесени при официалното му приемане от конгресa.        

7 са разделите на платформата, уточни Валери Жаблянов от ИБ на БСП. Първият очаква Европейски социален съюз, подкрепен от нов икономически модел на развитие и растеж за преодоляване на неравенствата. БСП настоява за единен и демократичен ЕС, близо до хората и уважаващ суверенитета на държавите членки. Има изискване за многогодишна финансова рамка в услуга на сближаването, на гражданите и на реалната икономика, както и очакването за силна и ефективна Кохезионна политика след 2020 г. Разписана е визията на БСП за ЕС за по-добър живот на бъдещите поколения. Следва концепция за устойчива миграционна политика, съобразена с националните интереси. В последната част е уточнена визията за участието на ЕС в глобалната политика. Документът настоява за диалог с Руската федерация, добри стратегически отношения със САЩ и Китай и диалог с Турция за запазване на мира.

Евродепутатите трябва да следват определени национални приоритети. Акцент има върху равенството - на гражданите и на държавите членки. Припомнена е позицията на БСП срещу приемането на пакета "Макрон" и приемането на България в Шенген, отпадането на Механизма за сътрудничество и оценка и изграждането на нови собствени ядрени мощности. Евродепутатите трябва да следват линията на БСП срещу Истанбулската конвенция и Пакта на ООН за бежанците.

"Спечелването на европейските избори в България от БСП е задължителна стъпка към разрушаване на десетилетното статукво. Нашият изборен успех ще бъде победа на всички български граждани над статуквото и важна крачка към по-добрия утрешен ден", завършва документът.

РЗИ налага глоби за неносене на маски на Конгреса на БСП

автор:Дума

visibility 17

Президентът наложи вето на Изборния кодекс

автор:Дума

visibility 125

/ брой: 184

Борисов пак се похвали с новия храм в Ловеч

автор:Ростислава Иванова

visibility 115

/ брой: 184

Властта се готви да надхвърли дефицита от 3%

автор:Дума

visibility 109

/ брой: 184

Банките продължават да вдигат такси и комисиони

автор:Дума

visibility 120

/ брой: 184

До 50 хил. лв. глоба при измама за качеството на алкохола

автор:Дума

visibility 92

/ брой: 184

Приходите от тол системата са наполовина

автор:Дума

visibility 107

/ брой: 184

Германия иска да ускори спирането на еврофондове

автор:Дума

visibility 0

Интензивни сражения за Нагорни Карабах

автор:Дума

visibility 132

/ брой: 184

Китай ограничи консул на САЩ

автор:Дума

visibility 107

/ брой: 184

Помпео преговаря в Атина

автор:Дума

visibility 107

/ брой: 184

50-ият Конгрес на БСП избра ръководните органи на партията

автор:Дума

visibility 243

/ брой: 184

Хармонична София - мечта или реалност

автор:Деси Велева

visibility 274

/ брой: 183

Лекари и медии срещу пандемията

автор:Ева Костова

visibility 386

/ брой: 183

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ