16 Януари 2022неделя22:06 ч.

ново:

Националният съвет на БСП свиква заседание на 50-ия Конгрес *** Пакет от 1,5 млрд. лв. в помощ на бизнеса и ЕРП заради енергийната криза *** Земетресение разклати Гърция, усети се в София *** Окончателно: Гонят Джокович от Австралия Националният съвет на БСП свиква заседание на 50-ия Конгрес *** Пакет от 1,5 млрд. лв. в помощ на бизнеса и ЕРП заради енергийната криза *** Земетресение разклати Гърция, усети се в София *** Окончателно: Гонят Джокович от Австралия

София въвежда карти за градски транспорт с прекачване

автор:Дума

visibility 18


Нови възможности за билети и карти в градския транспорт в София планират от столичния общински съвет. Председателят на СОС Георги Георгиев и заместник-председателят на комисията по транспорт Зафир Зарков представиха предложенията за промяна в цените и условията за пътуване.
Ще остане хартиеното билетче от 1,60 лева, но за определен период от време.
Ще се въведе нов превозен документ - Електронна карта за пътуване, позволяваща прекачвания, с валидации в рамките на 30 минути - цена 1,60 лева.
Другата подобна карта ще е с цена 2,20 лева и ще позволява прекачвния с валидация в рамките на 60 минути.
Картите за пътуване с прекачване дават възможност за осъществяване на пътуване с неограничен брой прекачвания в рамките на 30 или 60 минути.
При таксуване в 29-тата минута след първото таксуване, респективно в 59-тата минута, пътникът ще може да завърши пътуването си до желаната спирка по тази линия.
Остават картите, заредени за 10 пътувания и хартиените талони за 10 пътувания.
Запазва се „Умна еднодневна карта“ (карта с агрегация на пътуванията в рамките от 00:00 до 23.59ч.) на цена 4,00 лв.
Ще има Електронна карта за 24 часа с цена 6,00 лв. (важи и за нощен транспорт).
Въвежда се и нов превозен документ - Електронна карта за 48 часа с цена 10,00 лева.(важи и за нощен транспорт).

Чужда сметка

автор:Аида Паникян

visibility 544

/ брой: 9

Проф. Греди Асса: Изкуството дава доброта и смисъл

автор:Дума

visibility 623

/ брой: 9

Шипченските камбани

автор:Димитър Копривленски

visibility 618

/ брой: 9

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ