19 Септември 2020събота20:21 ч.

В столичния район "Красна поляна" започна монтажът на многофамилни жилищни сгради от морски транспортни контейнери. Те са алтернатива на т.нар "Виетнамски общежития" и ще осигурят дом на коректните им наематели

София изгуби дело за зелена площ

/ брой: 99

автор:Деси Велева

visibility 348

Столичната община е загубила дело за зелена площ в район "Искър". Собственикът на имота в близост до бул. "Христофор Колумб" и "Искърско шосе" в кв. "Дружба" 1 е оспорил Подробния устройствен план (ПУП), с който на практика не му се разрешава да строи на терена си. В момента там има растителност и хората от района са настоявали мястото да остане зелена площ още при изработването на ПУП преди 4 години, тъй като то е своеобразен буфер между жилищната част и естакадата към летището. Според Общия устройствен план на града, обаче, теренът попада в зона за комплексно жилищно застрояване. Затова и собственикът, който е частно лице, е успял да се пребори по съдебен ред и да отмени решението на Столичния общински съвет, според което имотът му се отрежда за озеленяване. Затова и комисиите към СОС обсъдиха вчера дали да отменят решението си от 2016 г., за да се търси нов начин за защита на зелената територия. Очаква се ново правно становище, за да се прецени как да действа общината. Междувременно стана ясно, че общинското дружество "Чистота-Искър" ще поддържа парковете, градините и зелените площи към транспортните трасета на територията на София срещу 4,2 млн. лева без ДДС.

Пленумът на БСП се събра за последно преди Конгреса

автор:Дума

visibility 0

Касата ще поема тестовете на ученици под карантина

автор:Дума

visibility 44

Гешев нахъсва прокурорите, отвън искат оставката му

автор:Дума

visibility 65

Прокурорите избират свой представител във ВСС

автор:Дума

visibility 152

Половината алкохол у нас бил нелегален

автор:Дума

visibility 308

/ брой: 179

Петкова се активизира за фактурите на "Топлофикация"

автор:Дума

visibility 399

/ брой: 179

Проф. Вучева за новия заем: ГЕРБ никога не се отчитат

автор:Дума

visibility 550

/ брой: 179

Как търпим това десет години?!

visibility 835

/ брой: 179

Ще покаже ли ЕС сила във външната политика?

visibility 414

/ брой: 179

Датата

автор:Дума

visibility 332

/ брой: 179

Английските "щикове" и 9 септември

автор:Христо Георгиев

visibility 761

/ брой: 178

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ