02 Юли 2020четвъртък12:12 ч.

Булевард

Смартфонът като отражение на статуса

Благодарение на модерните джаджи организирането на всекидневните ангажименти оставя повече време за истинските ни приятели

/ брой: 152

автор:Альона Нейкова

visibility 971

Независимо от възрастта и общественото положение всеки има нужда от доверени партньори в живота. Още Аристотел е казал, че човекът е стадно животно. Иронията обаче се състои в това, че колкото по-нагоре се изкачваме по социалната стълбица, толкова по-самотни ставаме и все повече оценяваме добрата компания. Първо, в лицето на хората около нас, но не на последно място и във високотехнологичното устройство, което ни свързва с тях. Все по-важно е телефонът да играе ролята на интелигентен и надежден партньор, който помага да се справим дори с най-натоварения график. Кой днес няма такъв?! А успехът с организирането на всекидневните задачи и ангажименти оставя повече време за истинските ни приятели.

Някои модели смартфони се превърнаха в обект на възхищение за мнозина и предизвикват пряка асоциация с бизнес елита. Само по себе си това може да се тълкува като знак за успех, но носи и нотка на дистанцираност и недостъпност. Безспорно е, че телефоните са се превърнали в отражение на статуса на своя притежател, но този факт има и сенчеста страна: много потребители просто решават, че все още не заслужават устройство от подобен клас.

В основата на ценностната система на много марки телефони преди всичко стои грижата за потребителя. За амбициозните млади хора, които в момента пробиват в бизнеса и започват своите стръмни изкачвания по стълбицата на успеха, са разработени устройства с ключови характеристики, сред които са най-иновативните технологии в сегмента, изискан стил и високопроизводителен хардуер. Именно това ги превръща в идеален и достъпен избор за прохождащите предприемачи по света.

Така брандовете лансират иновативен дисплей с двойно стъклено покритие, отразяващо светлината по начин, който видимо обогатява гамата от възпроизвеждани от него цветове. Традиционна сила на смартфоните е фотографията и именно на снимките залагат устройствата, снабдени със система от 4 камери с изкуствен интелект.

На подсъзнателно ниво хората винаги са били привлечени от симетрията. Това схващане е толкова дълбоко вкоренено в представата ни за красота, че дори поети като Уилям Блейк са посветили стихове на него. Творци от различни култури са създавали произведения, в които думи се римуват и образуват ясно изразена симетрична вербална структура. Симетрията може да бъде забелязана както в природата, така и в човешкото изкуство: тя е естествена, хармонична и балансирана. Явно това е и една от причините през последните години все повече производители на смартфони да се отказват от асиметричните дизайни. И да предлагат на потребителите устройства например с двустранно извит стъклен корпус и блестящи ръбове. А това осигурява лесно изпъкване на фона на останалите технологични джаджи.

Добре е да се знае, че по отношение на цветовете "бизнес" не означава нито непременно черен, нито скучен. Все по-предпочитани са корпусите със сапфирено син или платинено златен нюанс.

Когато става дума за красота, не бива да се забравя старата максима, че тя е доста субективно понятие. Естетичните стандарти се базират на множество фактори, сред които култура, мисли, модни течения и дори лицева структура. Имайки предвид именно това, определени модели смартфони са проектирани да разбират различията в критериите за красота на хората по света, за да може да им предоставят най-добрите средства за изразяване на техните виждания. Тоест съвременното мобилно устройство автоматично разпознава пола и типа кожа на потребителя и моментално предлага възможно най-добрите филтри за селфи. Прецизният алгоритъм позволява на лицевите черти и цвета на кожата да изглеждат ярки и изчистени дори при снимки на слабо осветление.

Това обаче далеч не е всичко. Младите предприемачи са във фаза от живота си, когато повече от всякога е от значение как изглеждат. За бизнеса и социалните им контакти е важно всяка снимка (независимо дали е за корица на списание или за пост в мрежите) да пресъздава естественото излъчване и характерната идентичност. Подходящо уловените черти на лицето издават много за характера, а физиономиите ни са навсякъде във фейсбук, инстаграм или туитър. Съвременният имидж до голяма степен се гради и от публикуваните кадри в интернет. 

На този фон решението на определени брандове да заложат на по-мощна предна селфи камера и да внедрят в този компактен продукт цели 5 типа осветление, познати от студийната фотография, показва истинско съобразяване и разбиране на нуждите на клиента.


Ефектно селфи според пола

Мъжките и женските черти имат своите физически специфики, а над тях са насложени и културните ни възприятия за красота. Създадени са модели, които са истински експерти в 3D моделирането на лицето: разпознават и анализират неговите 5 основни зони и определят кои от тях да се подчертаят. Благодарение на специални ефекти с блендата камерата емулира професионално студийно осветление. Ето малко детайли кое от тях къде намира най-голямо приложение.

Мекото, наричано още ефектът Рембранд, чието име идва от известната картина "Портретът на един човек" на холандския художник, е класическият метод за осветление в мъжката портретна фотография. При него трябва да се създаде основен източник на осветяване от едната страна на лицето, като се използва взаимодействието между светлина и сянка за създаването на триъгълна форма, падаща под очите на фотографския обект.

Целта на осветлението тип "пеперуда" е то да падне директно и над центъра на сниманото лице. Светлината се плъзва под 45 градуса от върха до долната част на лицето, образувайки сянка под носа, наподобяваща формата на това красиво насекомо. Пеперуденият тип осветление се движи и по продължение на гънките около устата и очите, както и на двете бузи. То е идеално за женската портретна фотография, защото така лицето изглежда по-слабо, с подчертани скули, като добавя дълбочина в кадъра.

165 са новите случаи на COVID-19, заразените вече са над 5000

автор:Дума

visibility 118

Всеки трети българин живее в бедност

автор:Дума

visibility 237

/ брой: 124

Властта налива още пари в туризма

автор:Аида Паникян

visibility 198

/ брой: 124

Управляващите узакониха паралелната НСО

автор:Юлия Кулинска

visibility 223

/ брой: 124

Първа копка на "Белене" - най-рано след 2,5 г.

автор:Дума

visibility 231

/ брой: 124

Неочаквано токът поскъпна с 3 на сто

автор:Дума

visibility 238

/ брой: 124

Спестени харчове увеличиха бюджетния излишък

автор:Дума

visibility 184

/ брой: 124

"Фолксваген" се отказва от нов завод в Турция

автор:Дума

visibility 166

/ брой: 124

САЩ изтеглят 9500 военни от Германия

автор:Дума

visibility 1356

Руснаците одобриха промените в конституцията

автор:Дума

visibility 257

/ брой: 124

Гръцкият геноцид над българите, 1913-та

автор:Христо Георгиев

visibility 509

/ брой: 124

Здравеопазване, което не лекува, а ограбва

автор:Иван Аладжов

visibility 261

/ брой: 124

Кой и защо плаче за "жертвите на комунизма"?

автор:Нако Минчев

visibility 372

/ брой: 124

Датата

автор:Дума

visibility 163

/ брой: 124

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ