06 Август 2020четвъртък10:41 ч.

Слуги на Дявола

автор:Ростислава Иванова

visibility 1011

В условията на извънредно положение, изяждащо демокрацията и подхранващо тиранията на Оня, чието име няма да назоваваме, за да не ни накаже Инквизитора му, абсурдите във властта станаха ежедневие. Овчедушните поданици на Вожда до такава степен свикнаха с манипулациите му, че станаха резистентни и равнодушни, надянаха маските, сведоха глави и млъкнаха. А се обадят – а ги опандизил Екзекуторът за 5 години.

А Оня като един Господ, на воля се лее от сутрин до вечер по фейсбук, радиа, сайтове и телевизии и с хитра усмивчица „раздааава“ нашите пари. Особено на фирми на олигарси и „наши момчета“ с лични заслуги пред Него. Не спира да пръска народни пари и за всекидневните си воайжи – било то с джипка или хеликоптер, за едната популистка раздумка с някоя шивачка, самотен тракторист или багерист. Важното е да говори с народа пред камерите. И докато Негова милост си развява „байряците“ из родината, диша чист въздух през полусвалена черна маска, като истински Дарт Вейдър, и дава „спонтанни“ брифинги на ръка разстояние от журналистите, „стадото Му“ седи в панелките в страх от безумните санкции. Защото Екзекуторът дебне! А припари в градинката пред блока - а глоба, че и по-страшно.

Той е Месията - единственият Работещ на препълнени обороти в държавата. Пиарската му машина работи на макс. Подредил е клакьорите си в редичка, на изчакване, да изпълняват „мокрите“ му поръчки. Да презентират безумните му проекти за милиарди, ужким родени в техните глави.

На височайшата трибуна в МС се изтъпаниха и Строителите – един от малкото незасегнати от мерките бранш, за да защитят от „разни президенти“ във времена на криза продължаващите му мегапроекти. Защото магистралните милиарди трябва „правилно“ да бъдат усвоени и разпределени по цялата корупционна верига – та чак до изпълнителите. Строителният отрасъл се изкара жертва и на свой ред се обяви за най-важният за българската икономика. И след като свърши мръсната работа на Оня, гилдията си поиска „индулгенция“ с отпадане на забраната за шум часовете от 2 до 4 следобяд и през нощта, за да развият „строително цунами“. Боже, опази! Горко им на хората и малките деца, заврени по неволя в апартаментите си! Къде си сега, Валери?

Опа, да не вземем да забравим! Готвят се да размразят и погълналата милиарди корумпирана програма за саниране. С още милиарди - във времена на небивала криза, каквато вероятно човечеството още не е преживявало.

 

 

БТПП: Икономическата криза се задълбочава

автор:Дума

visibility 230

/ брой: 149

Експерт: Внасяме огромни количества палмово масло

автор:Дума

visibility 228

/ брой: 149

Близо 50% от парите за безлихвените заеми са договорени

автор:Дума

visibility 160

/ брой: 149

Четири пъти повече сигнали за пилешко със салмонела

автор:Дума

visibility 159

/ брой: 149

Мощен взрив помете ливанската столица

автор:Дума

visibility 173

/ брой: 149

Сърбия си пази небето с китайски ракети

автор:Дума

visibility 251

/ брой: 149

ЕК е против затварянето на вътрешните граници

автор:Дума

visibility 172

/ брой: 149

Китай е против ескалация на отношенията със САЩ

автор:Дума

visibility 156

/ брой: 149

Конференцията на крадците

автор:Христо Георгиев

visibility 416

/ брой: 149

Вдъхновителят на българската идея

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 149

Как да излекуваме политическата система

visibility 313

/ брой: 149

Датата

автор:Дума

visibility 146

/ брой: 149

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ