01 Юни 2020понеделник17:14 ч.

Словоблудство

/ брой: 160

автор:Богдан Иванов

visibility 3401

След зверското клане на бул. "Цариградско шосе" в София, когато пиян таксиметров шофьор съсече с колата си 12 души на автобусна спирка, баш специалистите започнаха да дават акъл:
- да направим съвещания, симпозиуми, кръгли маси, които до година-две да набележат мерки;
- научни институти да изследват родата на шофьора до девето коляно за психически отклонения, алкохолизъм, наркозависимост;
- да увеличим глобите от 200 на 400 лв.;
- да сложим камери в колите;
- да назначим още инспектори за контрол;
- да построим железни огради около спирките;
- да издигнем циментови диги за защита...
Или направо да изградим тунели, където целокупното българско население, скрито като в бомбоубежище, да чака автобусите, за да могат в това време пияни и дрогирани да се състезават свободно по шосетата.
Гледаш тези началници на различни служби как със строги и угрижени лица днес, но и преди 5-10-20 години, след всеки подобен случай повтарят своите безумия, докато минат седмица-две и всичко се забрави, при което си казваш: "Абе тия хора наред ли са?" Не знаят ли, че от катастрофи по пътищата България всяка година губи по 1-1,5 милиарда лева? Не знаят ли, че експерти от Световната банка в доклада си "Смърт на колела" посочват 13,2 на 100 000 смъртност за България при 4,8 за Холандия и също толкова за Швеция и Англия? Не знаят ли, че карането пиян и карането с бясна скорост са две от трите най-тежки престъпления на пътя. Не знаят ли, че в Люксембург глобата за пиян шофьор стига до 13 200 евро, а в Израел го съдят за тероризъм?!
Докато у нас... У нас позор с... условни присъди! И спорове на колко ракии може да се кара, колко пъти да има прошка, при колко убити да се влиза в затвора. Иначе, решат ли, с един замах биха ликвидирали проблема: Пълна забрана на алкохола! При каране пиян - до 10 000 лева глоба, конфискуване на автомобила, отнемане на книжката завинаги, съд, затвор! Само такива драконовски мерки рязко биха намалили смъртта по пътищата. Но властниците не желаят да ги приемат. Сещате ли се защо?

300 хиляди фирми може да купуват по-скъп ток

автор:Дума

visibility 462

/ брой: 101

Държавата ще разширява тол системата

автор:Дума

visibility 236

/ брой: 101

Малки хотелиери искат оставката на Ангелкова

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 101

Бюджетът е с излишък от 1,3 млрд. лв.

автор:Дума

visibility 218

/ брой: 101

Екипажът на "Дракон" влезе в МКС

автор:Дума

visibility 284

Полицай българин е ранен в САЩ

автор:Дума

visibility 387

Безредици и хаос заляха САЩ след смъртта на афроамериканец

автор:Дума

visibility 289

/ брой: 101

Русия разобличи обвинения на Вашингтон

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 101

Докога ще спекулират с търпението ни?

автор:Олга Маркова

visibility 546

/ брой: 101

О.з. ген. Кольо Милев: Не са ли твърде много силите ни за НАТО?

автор:Дума

visibility 593

/ брой: 101

Македонизъм

автор:Велиана Христова

visibility 412

/ брой: 101

Датата

автор:Дума

visibility 165

/ брой: 101

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ