23 Октомври 2025четвъртък08:57 ч.

СЛЕД ВАЛЕЖИТЕ: Язовир "Огоста" достигна най-високото си ниво от 8 години

Заради изключително интензивния приток е увеличено количеството вода, което се изпуска

автор:Дума

visibility 1729

Язовир "Огоста" край Монтана достигна най-високото си ниво от 2014 година насам след интензивните валежи през последните дни в района.  Стотици каравани и лодки плуват във водоема заради високите води. Заради изключително интензивния приток е увеличено количеството вода, което се изпуска.

Според инж. Игор Репкин от "Напоителни системи", клон Мизия, тази сутрин има покачване от 11 см заради валеж в Берковица. "Отворихме с още 5 кубика основния изпускател, в момента изпускаме 50 кубически метра в секунда. До утре прихода ще бъде равен на разхода и ще има понижаване на нивото, ако няма нови дъждове. За една седмица има 55 млн. плюс към обема на язовира", съобщи той.

НОВА ТВ

Такситата в София поскъпват с 18,6%

автор:Дума

visibility 2733

/ брой: 197

Бюджетният дефицит на България стигна 3% през 2024 г.

автор:Дума

visibility 2728

/ брой: 197

Търсенето на жилища изпреварва предлагането

автор:Дума

visibility 2941

/ брой: 197

45% от чиновниците у нас обядват за над 10 лв.

автор:Дума

visibility 2667

/ брой: 197

Кремъл: Няма дата за среща Путин - Тръмп

автор:Дума

visibility 2810

/ брой: 197

Австрия и Швеция засилват мерките срещу мигрантите

автор:Дума

visibility 3092

/ брой: 197

Испания възобнови дебата за смяната на часа

автор:Дума

visibility 2855

/ брой: 197

Колумбия отзова посланика си в САЩ

автор:Дума

visibility 3006

/ брой: 197

Пиротехника

автор:Александър Симов

visibility 2512

/ брой: 197

Голямата картина

visibility 2675

/ брой: 197

Предсказуем резултат

visibility 2653

/ брой: 197

Младите гласове за пътя на България

автор:Дума

visibility 2784

/ брой: 197

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ