19 Октомври 2021вторник10:03 ч.

Сиана Миладинова

След цяла година очакване, вече сме жадни за срещи с публиката, казват Камен Коев и Сиана Миладинова

/ брой: 94

автор:Вилиана Семерджиева

visibility 1002

Почти една година работим върху "Финита ЛИ комедия?!" и вече сме на финала, чакаме с нетърпение своята публика в Арт сцена на "Шипка" в Руския културно-информационен център на 20 и 21 май от 19.30 ч., сподели за ДУМА режисьорът на спектакъла Камен Коев. Пиесата стана донякъде политическа сатира, с определена намеса от моя страна - вижда се как нещата се въртят, няма значение кой е на власт, кой е поддръжникът - следващата година това ще бъде сменено. За съжаление такъв е политическият живот не само в България. Пиесата става комедийна благодарение на талантливите актьори и тяхното чувство за хумор, но тя носи и малко тъга. Това е трагифарс, бързо, блицово представление, в което публиката няма време да си вземе дъх. А актьорите имат достатъчно време да се изпотят три пъти, казва с усмивка Камен Коев.

В страната Чудация има Телерадио, в което работи една от моите героини - Беба Бамбини, журналистка, представителка на другата власт, разказва актрисата Сиана Миладинова, която вече 7 години е в екипа на Арт театър. Зад кулисите напрежението е голямо, постоянно се преобличаме, бързаме, но на сцената удоволствието е, че можем свободно през фин хумор (и не толкова фин) да кажем много неща. 

По думите на Камен много е важно комедия да се прави с лекота. При нас няма човек, който да участва само като актьор, ние сме мултифункционални - сами си построяваме декора и си играем пиесата. Надявам се да приобщим голяма част от зрителите и да харесат това, което сме създали. Защото след цяла година очакване вече сме жадни за срещи с публиката. А и да осъществим премиерата, за да можем да продължим напред към нещо ново, казва режисьорът. По неговите думи, макар всички да са професионално завършили актьори, няма условия да се реализират на 100 процента. На всеки актьор на свободна практика се налага да се спасява както може. А Милена е създала едно духовно пространство, в което можем да творим за собствен престиж и удоволствие, допълва Камен. 

Сиана работи на още три места и е взела за себе си решение да се занимава само с изкуство. Смята, че ако захване друг вид работа заради финансова сигурност, това е крачка встрани и ако тръгнеш в тази посока, ще се отдалечиш от вдъхновението, ще те обземе рутината и малко по малко ще изпаднеш от платформата на изкуството. Връщането е много трудно и по този начин вдъхновението съвсем отмира. Миналата година, при големия локдаун, след три месеца без изобщо да се докосна до сцена, си дадох сметка какво означава липсата й. Почувствах се буквално на ръба и осъзнах, че душевното здраве зависи от това какво правиш и как го правиш, признава младата актриса. Тя се занимава и с пеене, танци, моделиране, обича всичко да създава сама. В операта е установила, че е много комфортно някой да монтира декора, един да те гримира, друг да ти прави прическа, а ти да излезеш и само да играеш. Но в Арт театър ми се удава възможност да правя абсолютно всичко и това има своя уникален чар. Освен колеги, ние сме и приятели, създаваме си атмосфера, правейки всичко сами, и всъщност заиграваме, още преди да започне спектакълът, казва с усмивка Сиана.

Не го правим за пари, правим го за нас, по този начин си лекуваме душите. Милена е някаква светлина за нас, тя има уникалната способност да ни кара да се чувстваме значими. Тя е много готин и красив човек, умее да обединява хора около обща идея, допълва Камен. И умее да нахъсва, добавя Сиана.

А сметките 60 на 40, 80 на 20 и т.н. - ние сме артисти и не можем да ги оправим (което не ни оправдава). Но се оказа, че никъде не влизаме в предложените програми, тъй като има много условности. Може да вършат работа за някои хора, но не и за нас, споделя режисьорът на "Финита ЛИ комедия?!"

Животът е поскъпнал с близо 5% за година

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 200

ГЕРБ прие полузатваряне на въглищните централи в кратки срокове

автор:Дума

visibility 249

/ брой: 200

Столичното парно не може да плати борчовете си в срок

автор:Дума

visibility 194

/ брой: 200

Туристите са били два пъти повече от миналата година

автор:Дума

visibility 151

/ брой: 200

Без явен победител на вота в РС Македония

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 200

Румъния събра подписка за таван на цените

автор:Дума

visibility 160

/ брой: 200

Кремъл: Русия търси партньори, не врагове

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 200

Изложба по повод 30 години от независимостта на Азербайджан

автор:Дума

visibility 158

/ брой: 200

Майка или мащеха

автор:Евгени Гаврилов

visibility 229

/ брой: 200

Ще забравим ли какво избираме?

visibility 274

/ брой: 200

"Историята е скърцаща врата..."

автор:Елена Алекова

visibility 257

/ брой: 200

Прокуратурата като собственик

автор:Владимир Георгиев

visibility 198

/ брой: 200

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ