20 Ноември 2019сряда02:06 ч.

Акценти

Сладкопойни чучулиги

/ брой: 234

автор:Богдан Иванов

visibility 1029

Дамският квартет "Сладкопойни чучулиги" в състав: Менда, Екатерина, Цецка и Теменужка, в пълно съзвучие и крепко съслужение с мъжкия квартет "Славееви трели": Бойко, Цецо, Владислав и Емил, вече сума ти време оглася неуморно просторите на милата ни татковина с ангелски песнопения. То не е Ода на радостта, то не е Ода на изобилието, то не е Ода на благоденствието и безкрайното човешко щастие! Същински поднебесен Рай!

А долу, в Ада, врат в казаните и се пържат в тиганите коварните врагове на трудовия народ: държавни и партийни велможи-далавераджии, олигарси-бандюги, спекуланти, рушветчии, обирджии, мафиоти... Всичките - безпощадно поразени от желязната ръка на закона и на българското правосъдие.

В същото време, виж ги ти, из цялата страна по улици, площади и насред гиздави магистрали наизлезли едни... Хиляди намусени, сърдити призовават за справедливост, представяте ли си, за по-добър живот и за възмездие. Срама нямат - свиркат, викат, вирят някакви застрашителни плакати и искат майка си и баща си.

Зложелатели, клеветници, черни неблагодарници, поругатели на Великата демокрация, покрила вече 30 години с парфюмиран розов воал отечеството! Грозни осквернители на вълшебните звуци, що извират из гърлата медни на двата квартета - "Сладкопойни чучулиги" и "Славееви трели".

Обаче, знайно е, на злото - с добро. Деня и нощя, надлъж и нашир над цялата ни родина - Ода на радостта, Ода на изобилието, Ода на благоденствието, че да разберат най-сетне и те, неразбраните, къде е правата вяра. За което дават своя скъпоценен принос ту изотзад, ту изотпред, припявайки най-усърдно, и други омайни гласове - трио "Войводски трепети". В крепко съслужение.

Отляво пък - две чаровни беквокалистки - Йорданка и Лиляна. Отдясно други две по две "йе-йе" певици и пленителни хубавици - Цвета и Николина, Даниела и Десислава, украсяват звънливо изпълнението. В крепко съслужение. Току до тях - още един образец за хармонично, ефектно съпричастие - дуо с неподражаема мелодичност: Антон и Тома. А над всички и заедно с всички, построен като египетска пирамида, та да крепи конструкцията, смесен хор от редки таланти в крепко съслужение, подема внушително основната музикална тема, обогатява я разточително, придава й неподражаема пъстрота, благозвучие, въздига я нависоко-нависоко - ч-а-а-к до горно "до"!

Пред хора, величествен, Главният композитор, Главният диригент и Главен изпълнител от квартет "Славееви трели" задава тон, ръководи мъдро целия този безкраен празник на    заслепяваща възхвала и опиянен, истински чудотворец, триумфатор, пее с пълен глас Арията на дивния възход!

Абе, какво да говорим повече, то цял свят вече го разбра: България - Страна на певците! България - Страна на всенародното благополучие и блаженство!

В ОИК се съмняват в избора на Фандъкова

автор:Дума

visibility 183

/ брой: 223

Борисов даде на заден за болничните

автор:Дума

visibility 72

/ брой: 223

Турция въвежда данък за хотелско настаняване

автор:Дума

visibility 82

С 2 ст. на киловатчас поскъпва токът

автор:Дума

visibility 84

/ брой: 223

От ИПИ прогнозират по-високи местни данъци

автор:Дума

visibility 69

/ брой: 223

14% ръст на заемите от бързи кредити

автор:Дума

visibility 54

/ брой: 223

Евросъюзът договори бюджета за догодина

автор:Дума

visibility 56

/ брой: 223

Брюксел съветва Киев да купува газ от Русия

автор:Дума

visibility 91

/ брой: 223

ЕС и САЩ на различни позиции за Израел

автор:Дума

visibility 60

/ брой: 223

Кратки новини

автор:Дума

visibility 57

/ брой: 223

Успех без фанфари

автор:Георги Георгиев

visibility 116

/ брой: 223

Възкръсналият свидетел

visibility 97

/ брой: 223

Датата

автор:Дума

visibility 54

/ брой: 223

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ