05 Април 2020неделя21:08 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Слаба ракия

/ брой: 157

автор:Мая Йовановска

visibility 666

"Надявам се да се раздадат малко пари на бедния български народ, независимо дали някой ще го използва партийно, защото това винаги се случва." Този призив, който на пръв поглед би могъл да бъде разчетен като грижа за бедните (над 1 млн. и 550 хил. българи, или 22%, са под линията на бедност, а над 2,3 млн., или 32%, са в риск от бедност) всъщност издава най-малкото безсилие. И е проява, за съжаление, на един вид импотентност сред част от синдикатите. Репликата е на президента на КНСБ Пламен Димитров във връзка с предстоящото обсъждане на държавния бюджет за догодина, за ускоряването, за което призова БСП. 

Заради това, че заплатите у нас не нарастват с нужните темпове, от БАН изчислиха, че на страната ни са необходими 44 години, за да се доближат доходите ни до тези на средния европеец. И то вероятно, ако през тези 44 г. доходите в Европа замръзнат. Димитров пък не можел да отрече ръста на доходите у нас през последните години.

През юни заедно с бизнеса и властта синдикатът не подкрепи предложеното от левицата намаляване на ДДС върху храните и лекарствата - мярка, която пряко би се отразила положително върху джоба на всеки. Месец по-късно Тристранният съвет, част от който е и КНСБ, отхвърли други предложения на БСП. Едното бе за преизчисляване на всички пенсии, отпуснати до 31 декември 2016 г. Другото - еднократната помощ за второ и трето дете да бъде в размер на 10 минимални заплати, ако двамата родители са осигурени 24 месеца. Както и помощта за началото на учебната година за деца от семейства с ниски доходи да се разшири не само за първокласници, но и за децата от 2-ри, 3-ти и 4-ти клас. 

Сега обаче синдикатът, който трябва да защитава правата и интересите на работниците, се "надява" властта да "раздаде малко пари" на бедните. Слаба ракия сте!

Кратки новини

автор:Дума

visibility 5

/ брой: 65

Георги Гьоков: Заради бълхата изгорихме юргана

автор:Аида Паникян

visibility 65

/ брой: 65

Българите в Англия се опасяват от криза

автор:Галя Кларк

visibility 42

/ брой: 65

"Питайте Пирински, например"

автор:Дума

visibility 70

/ брой: 65

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ