Кулинар
Скумрия "Лодка"
/ брой: 233
Необходими продукти:
120 грама гъби тип печурки
100 мл готварска сметана
50 грама кашкавал
2 скумрии
1 глава лук
1 червена чушка
1 морков
сока на 1 лимон
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Измийте скумрията и почистете вътрешностите. Така срежете рибата, че да се образува легло. Нарежете лука и гъбите. Същото направете с чушката и моркова. Поставете на котлона с малко олио и задушете. След като зеленчуците омекнат, добавете готварската сметана. Гответе 5-6 минути и свалете от котлона.
Добавете настъргания кашкавал, лимоновия сок, черния пипер и солта. С тази смес напълнете рибата. Поставете във форма за печене и сложете в добре загрята до 200 градуса фурна. Печете за 20-25 минути.