16 Януари 2022неделя21:57 ч.

ново:

Националният съвет на БСП свиква заседание на 50-ия Конгрес *** Пакет от 1,5 млрд. лв. в помощ на бизнеса и ЕРП заради енергийната криза *** Земетресение разклати Гърция, усети се в София *** Окончателно: Гонят Джокович от Австралия Националният съвет на БСП свиква заседание на 50-ия Конгрес *** Пакет от 1,5 млрд. лв. в помощ на бизнеса и ЕРП заради енергийната криза *** Земетресение разклати Гърция, усети се в София *** Окончателно: Гонят Джокович от Австралия

Няколко думи

Скок и шок

/ брой: 232

автор:Нора Стоичкова

visibility 247

Борсовият ток отново подскочи с почти 30% и така черните прогнози за средна цена на енергията от 500 лв. за мегават до април изглеждат напълно реалистични. Това е в пъти повече от заложеното в себестойността на стоките и услугите на производителите. А после започват да валят питанки по главите на всички ни откъде-накъде в магазина 50 лв. вече стигат само, за да кажем здрасти на кварталната магазинерка. Управляващите пък - бъдещи и настоящи, още отсега се питат как да обезщетят енергийно бедните българи, които лавинообразно нарастват. 

Ето откъде идва белята. На БНЕБ търгуват частници и производители, които се събуждат милионери в един ден. АЕЦ "Козлодуй" например, вече се поздрави с рекордна печалба, защото е държавно дружество. Частниците обаче си траят, за да не привличат вниманието ни, а там са най-сериозните коледни подаръци, които им правят, искат не искат, потърпевшите от либерализацията на пазара. Вярно, натрапиха ни я от Брюксел, но с любезното съдействие на заинтересованите политици и бизнесмени. 

А можеше да стане на етапи, не ад хок. За да се избегнат резките скокове на тока и ценовия шок. С грижа за бизнеса и за хората. С грижа за България.

 

 

Чужда сметка

автор:Аида Паникян

visibility 544

/ брой: 9

Проф. Греди Асса: Изкуството дава доброта и смисъл

автор:Дума

visibility 623

/ брой: 9

Шипченските камбани

автор:Димитър Копривленски

visibility 618

/ брой: 9

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ