20 Септември 2021понеделник21:10 ч.

Позиция

Скъпи управляващи...

/ брой: 207

автор:Лозан Такев

visibility 1541

Всеки ден управляващите ни затрупват с новини. И не са фалшиви. Заседават и не си поплюват нашите властващи за трети път.
Скъпи и не винаги качествени ремонти, скъпо саниране, от което има непрекъснато оплаквания и течове. У нас всичко тече, всичко се източва... Управляващи се кълнат, че един лев не са взели от корупция, ама то е защото всичко вероятно е отивало в партийните касички. При корупцията винаги всичко бързо поскъпва...
Вече плащаме по-скъпо парно, защото природният газ природно е поскъпнал. По-скъпа е водата, по-скъпо е електричеството, по-скъпи са здравните услуги. Обсъждат се някакви нови здравни такси. Примерно, по дванадесет лева месечно отгоре. Скоро още по-скъп ще стане и хлябът, защото природният газ, с който е омесен, поскъпна от първи октомври. А покрай това всичко наоколо ще поскъпне. Няма защо да се заблуждаваме, че ще ни се размине...
Обсъждат нови по-скъпи данъци за старите коли, предимно на пенсионерите, с които те всъщност въобще не се движат и не замърсяват средата. Защото в тая среда те изнемогват и се чудят как да свържат двата края. Но сега ще плащат по-скъпо и за моторните си превозни средства на по петнадесет-двадесет години. И не само те, ами и онези, дето ги има само в България - викат им "работещи бедни", които пращат децата си да учат и работят в чужбина, белким им пратят някой и друг лев за преживяване и за някоя дрешка втора употреба. 
Ето, през септември предплатих пакет за седем дни минерално лечение в Павел баня в хотел "Диана мар" при цени, обявени предварително, но ме изненадаха при настаняването с нови цени, които влизат в сила от първи октомври, защото природният газ е поскъпнал... И всичко това ни костваше увеличение с по тридесет-четиридесет лева дневно. А увеличението на пенсиите се отложи от първи януари за първи юли, когато получателите ще намалеят сериозно по биологични причини. И поради нови цени.
 И словото на президента за бедността на хилядите българи, за неравенството, само е червена лампичка - нищо повече. Тази червена светлина обаче също е по-скъпа при новите цени, които всекидневно правят новините ни тъжни и непоправими. Питайте майките да ви кажат каква радост им носят всеки ден новините откъм властта. Журналистката от Русе няма как да ви сподели вече каквото и да било, щото понеже много споделяше досега, я настигна един изверг. Луд бил. 
 Е, как да не се обърнеш откровено и вежливо към властта ни с думите: "Скъпи управляващи!"


 

НАП спря 14 сайта за залагания

автор:Дума

visibility 229

Пари за пътища чак догодина

автор:Дума

visibility 319

/ брой: 180

Токът за битa поскъпва неизбежно

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 180

Губим 40 000 работници годишно

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 180

Ватикана изисква здравен Covid сертификат от 1 октомври

автор:Дума

visibility 80

Ваксината на Pfizer е безопасна за деца между 5 и 11 години

автор:Дума

visibility 154

Кметът на Кабул нареди жените да си стоят вкъщи

автор:Дума

visibility 156

Стрелба в университет в Сибир, има ранени

автор:Дума

visibility 222

Опасно и цинично

visibility 8

/ брой: 181

Произвол

автор:Деси Велева

visibility 26

/ брой: 181

Датата

автор:Дума

visibility 69

/ брой: 181

Между възхода и падението

автор:Евгени Гаврилов

visibility 444

/ брой: 180

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ