18 Юни 2021петък14:42 ч.

Няколко думи

Сирени за "глухите"

/ брой: 224

автор:Павлета Давидова

visibility 979

Когато нещо не им изнася, ГЕРБ се правят на глухи. Не чуват, не виждат и се опитват да ни заразят с приказките си за безоблачно бъдеще и розово настояще. Само дето всички вече си даваме сметка, че думите им са празнословие и бягство от реалността. Когато някой им казва, че лъжат, те пак си правят оглушки. Звънят камбани, бият аларми, ГЕРБ пак не чуват гласа на разума. Вече се включиха и звучните сирени от Европа. Последният сигнал, с доста силни децибели, е становището на Венецианската комисия за прословутите мераци на управляващите за конституционни промени. Нали все чакат мнения от чужбина, за да пробутват и оправдават идеите си, време е да чуят и предупреждението, че си играят с огъня, опитвайки се да разбъркат основния ни закон.

ГЕРБ си падат по нечестната игра. Протестите срещу правителството успяха да ги стреснат и по вече изпитаната си тактика властта пробва да отклони вниманието. Този път - с промени в Конституцията. Май само тя остана без да е "разджуркана", оплетена и вкарана в хаос от ГЕРБ. Не останаха закон и сфера "реформирани" до безобразие, шити и прекроявани до превръщането си в шокираща и непонятна система от нехомогенни кръпки.

Гербаджиите изобщо не се притесняват да газят в дълбокото. Не им пука, че нямат компетентност, образование и познания. Искат да останат в историята. И ще останат - с нисък коефициент на полезност и ефективност, с хаотичност, посредственост и лобизъм. Този път опитаха да надскочат себе си, но дори не си направиха труда да изпипат нещата поне на пръв поглед. Опитаха по заобиколен и брутален начин да се намесят в Конституцията. Обаче предложенията им са неадекватни и противоречащи не само на разума, а и на закона. А после видната "конституционалистка" Десислава Атанасова се чуди защо нито един признат и себеуважаващ се експерт не желае да участва в набързо сформираната им комисийка за пренаписване на основния закон. Всъщност, цял куп представители на ГЕРБ вече си признаха, че проектът за нова Конституция е пълен с недомислици и грешки. Данаил Кирилов го отнесе, обаче се опитват да спасят от публично обругаване останалите съавтори на слабия документ. 

Бърз преглед на експертните становища по предложенията за "прескачане" на Великото Народно събрание и прекрояване на Конституцията показва, че ГЕРБ не срещат никаква подкрепа. Вече и Венецианската комисия, с която често се оправдават като протакат нещо, обяви, че предложенията са опасни и противоречащи на цял куп норми и правила. 

Аларми, камбани и сирени бият. На експертно, национално и международно ниво. ГЕРБ нямат избор освен да ги чуят. Хубаво би било и да осъзнаят, че подобни експерименти не са нужни. Време е да спрат с абсурдите и с опитите си да протакат и осигуряват по заобиколен начин оставането си на власт. Държавата е на предела на силите си и цял куп проблеми чакат решение. Време е да спрат да се правят на глухи и неразбрали.

Путин и Байдън приеха обща декларация в Женева

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 115

Китай изстреля пилотируем космически кораб

автор:Дума

visibility 904

/ брой: 115

В Испания отпадат маските на открито

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 115

Вучич критикува подхода на Косово

автор:Дума

visibility 281

/ брой: 115

Подлост

автор:Георги Георгиев

visibility 617

/ брой: 115

Заедно с теб

автор:Ева Костова

visibility 573

/ брой: 115

Истерясване

автор:Валентин Георгиев

visibility 378

/ брой: 115

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ